eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nógrádi Bence, Bácskai Sára Luca, Tiborcz Dániel és Kónya Zsófia (b-j) a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság vegyes váltóversenyének B döntőjében a lengyelországi Gdanskban, a Hala Olivia sportcsarnokban 2023. január 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bánhidi Ákos a gyorskorcsolya Eb-ről: világéletünkben az éremért hajtottunk

Sikeresnek értékelte a vasárnap zárult gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot Bánhidi Ákos, a magyar válogatott szakmai vezetője. A Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka, Jászapáti Petra összeállítású magyar női váltó a hollandok mögött második lett, míg Jászapáti Petra 1000 méteren szerzett bronzérmet.

"Mindenképpen pozitív az értékelés. Úgy gondolom, hogy mindenki főként az éremszerzést kalkulálja olyan szempontból, hogy térképen marad-e egy sportág. Ilyen szempontból rendkívül komoly eredményeket értek el 2000 méteren, illetve a női váltó fantasztikusan teljesített" – mondta el az InfoRádiónak Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott szakmai vezetője.

"Az érmekért hajtunk, világéletükben azért hajtottunk" – jegyezte meg. Véleménye szerint pozitív volt a férfiak eredményessége, mert "nagyon legallyazódtak" a Liu testvérek távozását követően. Többen is abbahagyták, például Burján Csaba vagy Oláh Bence. Az, hogy éremért harcoltak, ötödik lett a mixváltó, hatodik a férfiváltó és pontszerző helyen szerepeltek, egyértelműen mutatja, hogy van keresnivalójuk itt, de ezen még rengeteget kell dolgozni.

Bánhidi Ákos elmondta, az Európa-bajnokságon Jászapáti Petra rásérült a bokájára, és sportemberhez méltó hozzáállással állt bele az 1000 méteres versenybe, ahol a kontinenes legjobb öt veresnyzője volt együtt, és ahol bronzérmet nyert. A női váltó pedig annyira pazarul, elszántan, jóformán hiba nélkül teljesített, hogy az ő ezüstérmes eredményükkel is nagyon elégedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×