eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
A győztes Ferencváros csapata ünnepel a kupával a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda mérkőzés végén a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2022. december 10-én. A Ferencváros címét megvédve 16-15-re győzött. A zöld-fehérek zsinórban ötödször, történetük során a 22. alkalommal hódították el a trófeát.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ötödször is megvédte a kupát a Ferencváros

Az FTC-Telekom Waterpolo csapata címét megvédve nyerte a BENU férfi vízilabda Magyar Kupát, melynek szombati fináléjában 16-15-re győzte le a Genesys OSC Újbuda együttesét.

A zöld-fehérek zsinórban ötödször, történetük során a 22. alkalommal hódították el a trófeát.

A találkozó elején a Ferencváros "hátát nézték" az újbudaiak, folyamatosan zárkózniuk kellett, többször is kétgólos hátrányból álltak fel és tartották a lépést.

Varga Dániel vezetőedző együttese aztán a harmadik negyedben kiváló teljesítményt nyújtott, rendre túljárt a betegeskedő Vogel Somát helyettesítő kapus, Szakonyi Dániel eszén és kétgólos előnnyel fordult rá az utolsó nyolc percre.

A záró negyedre Vogelt is bevetette Varga Zsolt vezetőedző, meg is érkeztek a védések, elöl pedig Sztilianosz Argiropulosz két remekbe szabott góllal egyenlített, majd Manhercz Krisztián büntetőjére is ő válaszolt.

Salamon Ferenc fórból újra a trónkövetelőt juttatta előnyhöz, Luca Damonte azonban akcióból egy gyönyörű kapásgóllal azonnal egyenlített. Két perccel a vége előtt Nagy Ádám harcolt ki büntetőt a Ferencvárosnak, Argiropulosz pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult. Az OSC újabb fór után Salamon bombájával egyenlített, de megint jött Argiropulosz, és egy két kapufát is érintő bombagóllal - ami a hatodik volt neki a meccsen - talált be. A túloldalon Vogel védte Manhercz lövését, lezárva ezzel a finálét.

Budapest, 2022. december 10.
Varga Zsolt, a győztes Ferencváros vezetőedzője (j) és Nyéki Balázs másodedző ugrik a medencébe a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda mérkőzés végén a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2022. december 10-én. A Ferencváros címét megvédve 16-15-re győzött. A zöld-fehérek zsinórban ötödször, történetük során a 22. alkalommal hódították el a trófeát.
MTI/Kovács Tamás
Varga Zsolt, a győztes Ferencváros vezetőedzője (j) és Nyéki Balázs másodedző ugrik a medencébe a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda mérkőzés végén a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2022. december 10-én. A Ferencváros címét megvédve 16-15-re győzött. A zöld-fehérek zsinórban ötödször, történetük során a 22. alkalommal hódították el a trófeát. MTI/Kovács Tamás

Az elmúlt tíz év győztesei:

2013: A-Híd-Szegedi VE

2014: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

2015: ZF-Egri VK

2016: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

2017: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

2018: FTC-Telekom Waterpolo

2019: FTC-Telekom Waterpolo

2020: FTC-Telekom Waterpolo

2021: FTC-Telekom Waterpolo

2022: FTC-Telekom Waterpolo

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×