eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
A jövő évi atlétikai világbajnokságnak otthont adó, épülő Nemzeti Atlétikai Központ a főváros IX. kerületében 2022. november 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Jon Ridgeon nagyon elégedett a Budapesten látottakkal

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) e heti budapesti látogatásával a tervezés fázisából a szervezők átléptek a megvalósítás szakaszába, ennek a célja - közlésük szerint - hogy már hónapokkal az esemény előtt minden készen álljon.

A WA delegációja azért jött a héten a magyar fővárosba, hogy áttekintse a vb szervezési folyamatát és munkamegbeszéléseket folytasson a helyi szervezőbizottság tagjaival. A nemzetközi szövetség szakemberei bejárták a vb helyszínét, az épülő Nemzeti Atlétikai Központot, és más, az eseményhez kapcsolódó helyszíneket, köztük a maratoni versenyek rajtjának és céljának helyet adó Hősök terét.

„Remekül haladnak a vb előkészületei, a Németh Balázs vezette szervező cégben kiváló szakemberek dolgoznak. A Nemzeti Atlétikai Központ is egyre jobban életre kel. Képzeljük el, milyen lesz, amikor több mint harmincezren fognak szurkolni itt a világ legjobb atlétáinak” – idézte a szervezők vasárnapi közleménye Jon Ridgeont, a WA vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta: a cél az, hogy a jövő évi világbajnokság hatással legyen a fiatalokra. Megjegyezte, közülük ugyan nem biztos, hogy mindenki atléta lesz, de az egészséges, aktív életmód, mozgás fontosságára az eseményen keresztül fel tudják hívni a figyelmet.

Jon Ridgeon szerint a 2023-as atlétikai világbajnokság remek lehetőség arra is, hogy Magyarország ismét megmutassa: a legnagyobb eseményeknek is méltó házigazdája. Ezt erősítette meg Németh Balázs, a szervezőbizottság vezetője is, aki szerint jól halad a munka, de még rengeteg feladat áll a szervezők előtt.

„Több mint harmincan jöttek a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől és területenként végignézik, hogy hol tart a világbajnokság szervezése. Több ezer oldalnyi előírása van a WA-nak arról, hogy a világ harmadik legnagyobb sporteseményét hogyan kell megszerveznie a házigazdának. Jövőre mi leszünk a házigazdák, és teljesíteni akarunk minden feltételt és előírást, amitől igazán sikeres és tökéletes lesz a rendezvény” – mondta Németh Balázs, majd hozzátette: a WA delegációja elégedett az előkészületekkel, és látja, hogy egy profi csapat dolgozik rajta, amelyik profi világbajnokságot tud szervezni.

Az első közép-európai vb-t jövőre augusztus 19. és 27. között rendezik Budapesten.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Az oroszok bejelentették: elfoglalták a donyecki Szumi települést. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×