eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
BOSTON, MA - JULY 31: A moment of silence for Bill Russell is held before a game between the Boston Red Sox and the Milwaukee Brewers on July 31, 2022 at Fenway Park in Boston, Massachusetts. (Photo by Maddie Malhotra/Boston Red Sox/Getty Images)
Nyitókép: Maddie Malhotra/Boston Red Sox/Getty Images

Elhunyt minden idők egyik legjobb kosárlabdázója

Elhunyt Bill Russell, aki 11 bajnoki címével az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legeredményesebb játékosa.

A család közlése szerint a Boston Celtics 88 éves legendája vasárnap úgy hunyt el, hogy a felesége végig mellette volt.

"Bill Russell minden idők legnagyobb bajnoka a csapatsportágakat tekintve" - jelentette ki Adam Silver, az NBA elsőszámú vezetője. Kifejtette, Russell sokkal többet képviselt, mint a sport, mert az egyenlőség, a tisztelet és a befogadás nagykövete volt. Kiemelte, hogy pályafutása csúcsán határozottan kiállt a polgári jogok és a társadalmi igazságosság mellett.

Az olimpiai bajnok center egész pályafutását a bostoni együttesben töltötte, 13 idényéből 11-szer ünnepelhetett bajnoki címet, ami máig egyedülálló az NBA történetében, ebből nyolcszor megszakítás nélkül. Egyénileg ötször választották a liga legértékesebb játékosának, az All Star-gálán 12-szer szerepelt.

Russell pályafutása során meccsenként 15,1 pontot és 22,5 lepattanót szerzett, játékosként 1975-ben, edzőként pedig 2021-ben választották a Hírességek Csarnokába. A Boston Celtics visszavonultatta a 6-os mezszámát.

(A nyitóképen: A Boston Red Sox és a Milwaukee Brewers mérkőzés előtt 2022. július 31-én egy perc csenddel emlékeztek Bill Russellre; Fenway Park, Boston, Massachusetts.)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×