eur:
395.02
usd:
368.22
bux:
71567.76
2024. július 2. kedd Ottó
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornáján a harmadik helyért játszott Hollandia - Magyarország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 25-én. Bronzérmet nyert a magyar női vízilabda-válogatott, miután 10-8-ra legyőzte a címvédő holland csapatot.
Nyitókép: Czagány Balázs

Vagányság kell, ezért sokkterápia jöhet a női vízilabda-válogatott számára

Bíró Attila az olaszok elleni vereség és a Kanada elleni felkészülés között értékelte a helyzetet az InfoRádiónak.

Elvesztette az olaszok elleni csoportrangadót (10-9) a magyar női vízilabda-válogatott a hazai rendezésű világbajnokságon.

A Margitszigeten rendezett, a védekezésen elbukott meccs után Bíró Attila szövetségi kapitány már előre is tekintett, bár nem rejtette véka alá, nem az olaszok, inkább a saját játékosai lepték meg szerda este.

"Elsősorban lövőteljesítményben többet vártam pár embertől, ami kihatással volt a csapatjátékra" - jegyezte meg.

A következő ellenfél Kanada lesz péntek este 9-kor.

"Van rá másfél napunk, hogy összekapjuk magunkat, semmivel nem lesz könnyebb, ezt láthattuk az első mérkőzésen" - utalt Bíró Attila a kanadaiak első összecsapására, amelyen Kanada igai erődemonstrációt tartva 22-2-re verte Kolumbiát. "Eddig is készültünk rájuk, mint ahogy az olaszokra is,

bízom benne, hogy vagányabbak lesznek a csajok elöl, és higgadtabbak is."

Az olaszoktól elszenvedett vereséggel már szinte biztos, hogy nem végez a csoport élén Magyarország, így egy plusz meccs vár a hölgyekre vasárnapra, nem is könnyű mérkőzést. De egyelőre Bíró Attila is a pénteki mérkőzésre fókuszál.

Hogy mennyire "nyomta" a csapatot a közönség, arról azt mondta, őt személyesen motiválta, megtisztelőnek tartja, hogy ilyen sokan állnak a válogatott mellett.

"Valószínűleg egy-két emberre kihatással volt, ez tény" - ismerte el az érem másik oldalán.

Amiből viszont mindenki meríthet szerinte, az például Parkes Rebecca centerjátéka, aki a gólokkal sem maradt adós, rajta kívül Vályi Vanda játékát emelte még ki a kapitány, reménykedve, hogy a többiek felzárkóznak majd melléjük, "több extra teljesítmény kell, hogy ilyen csapatokat meg tudjunk verni" - jegyezte meg.

Úgy látja, akár "sokkterápiára" is szükség lehet Kanada előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Budapest gazdasági súlya mindig is hatalmas volt hazánkban, az ezredforduló óta pedig összességében még növekedett is. Néhány megye azonban gyengén teljesített, és érdemben veszítettek gazdasági súlyukból. A főváros kétszer olyan fejlett, mint az ország átlagos gazdasági teljesítménye, miközben az ország keleti felén 50-60% alatti teljesítményeket is látunk. Jó hír, hogy a megyék túlnyomó többsége felzárkózást mutat az EU-átlaghoz, azonban van olyan térség, ahol stagnálás, illetve visszaesés látszik. Hazánk példáján is látszik, ami az elmúlt egy-két évtizedben egyre jellemzőbb: leginkább a szolgáltatószektor képes dinamizálni egy térséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×