eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Gurissati Gréta (b) és az olasz Elisa Queirolo a vizes világbajnokság női vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország-Olaszország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 22-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem bírt a magyar női vízilabda-válogatott az olaszokkal - nyilatkozatokkal

Jó kezdés után valami elveszett a csapat játékából.

A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re kikapott az olasz csapattól a Margitszigeten zajló világbajnokság szerdai csoportrangadóján.

Az első negyed kiváló kezdése után az olaszok fokozatosan átvették az irányítást, majd a harmadik negyedre az előnyt is. Ezt megtartották, a magyarok több hibát is vétettek, és az utolsó negyed végére kialakult kétgólos előnyből már csak egyet tudtak lefaragni a mérkőzés végét jelző sípszóig.

Ezzel eldőlt, hogy a magyarok már nem lehetnek csoportelsők.

Bíró Attila alakulata a kolumbiaiak felett aratott 31 gólos sikerrel, Olaszország csapata pedig a kanadai gárdával játszott 7-7-es döntetlennel a háta mögött szállt vízbe a Hajós uszoda ötvenes nagymedencéjében az A csoport szerdai rangadóján. A tavaly nyári, tokiói olimpián bronzérmes magyar együttes a legutóbbi két világversenyes tétmeccset tekintve a Világliga bronzmérkőzésén egyetlen találattal kikapott az itáliaiaktól, az ötkarikás kvalifikációs tornán viszont háromgólos magyar siker született.

A margitszigeti összecsapáson öt és félezer szurkoló előtt már az első két hazai támadás gólt hozott: egyformán emberelőnyből Parkes Rebecca, majd Vályi Vanda vette be az olasz kaput. Ugyancsak fórból jött a szépítés, de Parkes roppant szemfüles góllal 3-1-re módosította az állást. Emberelőnyből zárkóztak az olaszok, majd Garda Krisztina bombájára érkezett hasonlóan szép válasz (4-3).

A második negyedben több elpackázott lehetőség után a rivális talált be először, a már harmadszor eredményes Parkes centergóljával azonban hamar visszavette a vezetést a Bíró-csapat, majd Gurisatti Gréta alakítása nyomán lett 6-5 "ide".

A harmadik játékrész nyitányaképpen 6-6-ra alakult az állás, majd a meccsen először vezetett az olasz csapat. Szilágyi Dorottyára maradt az egyenlítés feladata, amit ő teljesített is, csakhogy a nyolcadik találat megszerzésével az olaszok várhatták előnyben a befejező nyolc percet.

Amelyben sokáig nem változott az eredmény, de a negyed felénél megszületett az egyenlítés a távolról eredményes Szilágyi révén, csakhogy megint villámgyorsan jött az olasz válasz, ráadásul kétszer is. Míg az itáliaiak pontosan és szervezetten játszottak, a magyaroknál sok volt a hiba, a végén még a kapus Magyari is előrement, de segíteni ő sem tudott, s bár a lefújás előtt Keszthelyi Rita betalált, a vége egygólos vereség lett.

A magyar válogatott pénteken játszik a kanadaiakkal 21 órától a Margitszigeten.

A szövetségi kapitány több dologgal is elégedetlen

Bíró Attila: "Több periódus nem tetszett, mint a világliga selejtezőn. Nem örömteli hazai pályán kikapni, ráadásul ilyen játékkal; jó néhány dologban - például az emberelőnyök kihasználása, az emberhátrányos védekezés - gyengébbek voltunk az olaszoknál" - értékelt a szövetségi kapitány. Arra a kérdésre, hogy mi változott meg a magyarok játékában a jó kezdés után, azt mondta, hogy az olaszok minden mindegy alapon játszott, míg a magyarokon ott volt a hazai pálya "kötelező" győzelmének súlya. Reméli, hogy Kanada ellen győzni tud a csapat, ebben az esetben pedig csoportmásodikként készülne a további küzdelmekre.

Garda Krisztina értékelése: "Nem éreztem, hogy elbizonytalanodunk, de nem tudom, hogy mi történt. Még van egy Kanada elleni mérkőzés a csoportban, biztos az is nagyon kemény lesz, úgyhogy most regenerálódunk."

Szilágyi Dorottya: "Úgy érzem, a fórjaikkal vertek meg most minket. A taktikára nem úgy figyeltünk oda, ahogyan kellett volna, és előfordult, hogy túljátszottuk a támadást, a végén pedig már türelmetlenek voltunk kiadni a szélre, amikor ott üres volt. Sajnálom ezt a meccset."

Korábban: Kanada-Kolumbia 22-2 (3-1, 5-1, 7-0, 7-0)

Az állás: 1. Kanada 3 pont (29-9), 2. Olaszország 3 (17-16), 3. Magyarország 2, 4. Kolumbia 0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×