eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Pádár Nikolett a 200 méteres női gyorsúszás előfutama után a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 20-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Vizes-vb: 16 éves tehetség röpítette döntőbe a magyar női váltót

Férfi 200 háton két magyar jutott az elődöntőbe.

A női 4x200 méteres gyorsváltó bejutott a döntőbe a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon, hárman pedig a délutáni elődöntőkben folytathatják.

A Jakabos Zsuzsanna, Pádár Nikolett, Késely Ajna, Molnár Dóra összeállítású staféta 7:56.52 perces idővel futamában a harmadik, összesítésben az ötödik lett.

Különösképpen a 16 esztendős Pádár tette oda magát, aki a hatodikról a harmadik helyre hozta fel a csapatot úgy, hogy a teljes mezőnyt figyelembe véve a második leggyorsabban teljesítette a távot.

A délelőtti programban úszó többi magyar közül csak Gyurinovics Fanninak nem sikerült bejutnia az elődöntőbe 100 méter női gyorson, pedig ő volt az egyetlen, aki egyéni csúcsot ért el, azonban 54.98 másodperces ideje csak a 19. helyhez volt elég.

Férfi 200 méter háton Telegdy Ádám a hetedik, Kovács Benedek Bendegúz pedig a nyolcadik idővel lépett tovább. Az olimpiai 5. Telegdy könnyed versenyzéssel, 1:57.82 perces idővel csapott célba és már az elődöntőre kitűzte maga elé az ötkarikás játékokon elért egyéni csúcsának (1:56.15) megjavítását, míg a vb-újonc Kovács mindössze 18 századra volt élete legjobbjától (1:57.70), amit este szeretne elérni.

Békési Eszter 200 méter női mellen 2:27.95 perces idejével éppen csak elcsípte a még továbbjutó 16. helyet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×