eur:
393.16
usd:
364.08
bux:
72080.04
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Moszkva, 2017. december 1.Samuel Etoo volt kameruni válogatott futballista a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztásának sorsolására érkezik a moszkvai Kremlbe 2017. december 1-jén. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Elítélték Samuel Eto'o-t az adócsalási ügyében

Egy év tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 1,8 millió euró befizetésére kötelezte az illetékes spanyol bíróság Samuel Eto'o-t, a kameruniak korábbi futballsztárját, amiért spanyolországi légióskodása idején adócsalást követett el.

Az FC Barcelona egykori ásza 3,9 millió euróval maradt adósa az államkincstárnak 2006 és 2009 között. A most 41 éves ex-labdarúgó beismerte vétkességét, így úszhatta meg a börtönt, jóllehet az ügyészség négy év hat hónap végrehajtandó büntetés kiszabását kérte - írta a Marca című spanyol lap.

A Bajnokok Ligája-győztes csatár azzal mentegette magát, hogy vakon megbízott ügynökében, aki egy év felfüggesztett börtönbüntetést és 905 ezer eurós pénzbüntetést kapott.

Eto'o 2019-ben vonult vissza, utolsó klubja a Qatar SC volt, előtte több spanyol, olasz, angol és török élcsapatban játszott, számos bajnoki és kupaelsőség részese volt, a Bajnokok Ligáját kétszer nyerte meg és klubvilágbajnoki címet is szerzett. A kameruni válogatottban 118 mérkőzésen 56 alkalommal volt eredményes, a nemzeti együttessel kétszer diadalmaskodott az Afrikai Nemzetek Kupájában. Négyszer választották meg az év afrikai játékosának. Tavaly decemberben a Kameruni Labdarúgó Szövetség elnöke lett.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Új szakaszába lépett az Ukrajna fölötti légiháború – Erre Kijev nincs felkészülve

Új szakaszába lépett az Ukrajna fölötti légiháború – Erre Kijev nincs felkészülve

Az elmúlt hetekben ismét előtérbe került az ukrán fegyveres erők egyik legkomolyabb hiányossága: egyszerűen nem rendelkeznek kellő számú légvédelmi fegyverrel ahhoz, hogy hatékonyan védekezzenek az orosz légierő és rakétatüzérség támadásai ellen. Moszkva valószínűleg észlelte is ezt a problémát, hiszen az elmúlt időszakban ismét megszaporodtak a légicsapások, ezúttal azonban nem a lakosság és az energetikai hálózat, hanem olyan komolyabb stratégiai célpontok, mint a vasútvonalak és a repülőterek ellen. Nézzük, mi a helyzet most az ukrán légtérben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×