eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az egyesület rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: a vízilabdázás ünnepe, hogy Budapesten van világesemény

Hétfőtől már a női vízilabda-válogatott is szerepel a világbajnokságon, az első ellenfél Kolumbia. A férfiak keddtől játszanak, Montenegró ellen kezdik a menetelést. Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója az InfoRádióval osztotta meg várakozásait. 

A női válogatott hétfőn este Kolumbiával, a férfi kedden Montenegróval játszik először a hazai rendezésű vizes-vb vízilabdatornáján.

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója az InfoRádióban elmondta, már eleve a vb elnyerése egy nagy sportdiplomáciai siker.

"Ha a japánok azért mondták le a rendezést, mert nem érezték biztonságban a dolgokat, akkor azt mondhatjuk, Magyarország sokkal biztonságosabb hely. Mindemellett pedig egy világbajnokság, egy ilyen világesemény minden ország figyelmét felkelti. Ami pedig a magyar közönséget illeti, mi egy sportszerető nemzet vagyunk, és amiben úgy gondoljuk, hogy a magyar sportolók jelentős sikert érhetnek el, arra megkülönböztetett figyelem hárul" - magyarázta az esemény jelentőségét Faragó Tamás.

A női csapat nyitómeccsét "természetesen bemelegítő mérkőzésnek" nevezte, de a magyar vízilabdás hagyományok szerint a nagy tornák első hete mindig "bemelegítő hétnek" számít, az igazi küzdelmek mindig a hajrában zajlanak, a középdöntőkkel kezdődnek.

Ugyanakkor a nők másik két ellenfele, Olaszország és Kanada nem Kolumbia kategóriája, oda kell figyelni.

"A női válogatott ellenük felmérheti, milyen esélye lesz ezen a világbajnokságon,

én azt gondolom, hogy képesek vagyunk magyar közönség előtt, magyar vízben jól szerepelni. A torna sokesélyes lehet, de természetesen az oroszok kiesésével csökkent a szám; a spanyol, az amerikai, az olasz és a magyar válogatott várható a legjobb négy közé" - húzta alá.

A férfiaknál érmes és aranyos elvárásokról egyaránt hallani.

"Mindenki, aki a magyar vízilabdában szerepet vállalt, pontosan emlékszik Rajki Béla kijelentésére, mely szerint a második hely már kudarc. Ennek értelmében természetesen mindenki az első helyet célozza meg. Ettől függetlenül az érem jó eredmény, de a fiúk titokban aranyérmet várnak maguktól" - árulta el Faragó Tamás.

Szerinte a sportág ünnepélye, amikor Budapesten van világesemény, "ezt szavakkal nem lehet leírni". "Azt mindenki pontosan tudja, hogy a magyar nemzet, a magyar szurkoló, mi magyarok szeretjük és értjük a vízilabdát" - fejtegette a sportági legenda.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×