eur:
385.98
usd:
354.98
bux:
68851.75
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
A svájci Roger Federer a szerb Novak Djokovic ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2020. január 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Scott Barbour

Roger Federer nagy bejelentést tett

Mindenképpen visszatérne a versenyzéshez jövőre Roger Federer.

Jövőre "határozottan szeretne" újra visszatérni a profi teniszhez és a versenyzéshez a 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Roger Federer.

A korábbi világelső, aki augusztus 8-án lesz 41 éves, tavaly július óta nem játszott, akkor a wimbledoni negyeddöntőben kapott ki.

A világsztár 2020-ban két térdműtéten esett át, majd rövid időre visszatért, ám a 2021-es wimbledoni tornát követően ismét megoperálták. Idén februárban megerősítette, hogy szeptemberben Londonban szeretne pályára lépni a Laver Kupán, ahol a spanyol Rafael Nadallal lenne egy csapatban, majd áprilisban közölte, indul a számára hazai pályának számító bázeli tenisztornán októberben. Itt Federer rekordot jelentő 10 alkalommal diadalmaskodott, ő a címvédő is, és 2013 óta nem veszített mérkőzést szülővárosában úgy, hogy a 2016-os viadalon sérülés miatt nem indult.

A jövő évi programját még nem tudja pontosan, ám bizonyos, hogy visszatér a versenyzéshez.

"Fontos számomra, hogy újra rendben legyek erőnlétileg, így teljes edzésmunkát végezhessek. Amint ez megvan, ki tudom választani, hány tornán szeretnék indulni és hol" - fogalmazott Federer.

"A Laver Kupa jó kezdet lesz, nem kell hat nap alatt öt meccset lejátszanom, Bázelben már képes leszek erre" - bizakodott Federer, aki rámutatott: hosszú út áll mögötte, ám reményei szerint már nem jár messze a végétől.

Azzal kapcsolatban, hogy egy hete Rafael Nadal a 14. sikerét aratta a Roland Garroson, felidézte: ő maga döntötte meg Pete Sampras 14 GS-tornagyőzelmet számláló rekordját, most pedig spanyol riválisa csak a párizsi viadalon diadalmaskodott ennyiszer. Egyúttal rámutatott, örül Nadal sikerének.

Nadal immár 22 Grand Slam-tornagyőzelemnél tart összességében, az örökrangsorban Federer és a szerb Novak Djokovic 20-20 sikerrel követik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Kedvező nemzetközi hangulattal számolhatunk a mai kereskedés során, hiszen tegnap megérkezett a hét legfontosabb adata, mely szerint az amerikai infláció a vártnál kedvezőbben alakult áprilisban, ennek hatására pedig mindhárom vezető amerikai indexet történelmi csúcsra küldték tegnap. Ezek után az ázsiai piacokon is pozitív hangulat uralkodott, azonban az európai tőzsdéken csak iránykeresés lászik. Itthon az utolsó blue chip is közzétette első negyedéves gyorsjelentését, a Magyar Telekom a bevételek és az EBITDA jelentős növekedéséről, valamint az idei profitvárakozás megemeléséről számolt be - a jelentést követően emelkedik a Telekom árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×