eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A győztes gólt szerző Zalánki Gergőt (k) ünneplik a Pro Recco játékosai a férfi vízilabda Bajnokok Ligája döntőjében játszott Pro Recco - Novi Beograd mérkőzésen Belgrádban 2022. június 4-én. A Pro Recco megvédte címét, miután a fináléban ötméteresekkel legyőzte a házigazda Novi Beograd együttesét. A mindent eldöntő lövést Zalánki Gergő értékesítette, a magyar játékos öt gólt szerzett a rendes játékidőben, köztük a szétlövést eredményező találatot is.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Zalánki Gergő a BL-győzelemről: nem voltunk mi akkora favoritok

Előbb szétlövésre mentette, majd az ötöspárbajban lezárta a Bajnokok Ligája döntőjét a Pro Recco magyar vízilabdázója, aki először nyert aranyérmet a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban.

Régóta kergette a Bajnokok Ligája-győzelmet, végül csak sikerült – értett egyet Zalánki Gergő a Nemzeti Sportnak nyilatkozva, miután a Pro Recco szétlövésben az ő ötméteresével győzött a házigazda Novi Beograd elleni BL-döntőben (13–13 után 4–3-ra).

„Nem is tudom, hányadik Bajnokok Ligája-idényem volt ez, és hányadik nyolcas vagy éppen hatos döntőmben szerepeltem már, de nagyon örülök, hogy a Reccóval végre sikerült nyernem. Úgy gondolom, hogy megérdemlem az aranyérmet, mert keményen megküzdöttem érte” – fogalmazott a vízilabdázó.

A nagy álmot jelentő utolsó ötméterest illetően úgy fogalmazott, jobb volt, mintha úgy kellett volna lőnie, hogy ha kihagyja, akkor veszít a csapat. Pozitív gondolatokkal úszott oda az ötöshöz, de utána kizárt minden külső körülményt, és csak arra gondolt,

lő egy erőset, aztán „lesz, ami lesz”

– tette hozzá.

Zalánki Gergő azt is elárulta, hogy a mostani BL-arany közvetlenül a 2020-as budapesti Európa-bajnoki győzelme alatt helyezkedik el az eddigi eredménysorában. „Akkor mégiscsak otthon nyertünk a válogatottal, ami mindig is gyönyörű emlék marad” – magyarázta hozzátéve, hogy természetesen a BL-elsőségnek is nagyon örül, különösen hogy olyan régóta dolgozott már érte.

Az elvárásokkal kapcsolatban azt mondta, az olasz bajnoki döntő megnyerése a minimum volt, de a BL-győzelem egyértelműen bravúr. „Nem voltunk mi akkora favoritok” – jegyezte meg. Szerinte a Barceloneta is megnyerhette volna a nyolcas döntőt, ha az első mérkőzésen kikapnak tőlük. De a Fradival és a Novi Beograddal is derekasan megküzdöttek – fogalmazott. „Szóval

a három ellenfelünk közül bármelyik odaérhetett volna a végén. Nagyon nehéz volt nyerni a házigazda ellen”

– emelte ki.

Zalánki Gergő mások mellett arra is kitért, hogy a Pro Reccónál még van két év a szerződéséből, de lehet, hogy abból több is lesz.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×