eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Zalánki Gergő gólt dob a Magyarország-Horvátország vízilabda BENU Kupa férfi felkészülési tornán a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Magyar játékos döntötte el a vízilabda BL döntőjét

A Pro Recco Zalánki Gergő vezérletével megvédte címét a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, miután a belgrádi nyolcas döntő szombati fináléjában ötméteresekkel legyőzte a házigazda Novi Beograd együttesét.

A mindent eldöntő lövést Zalánki Gergő értékesítette, a magyar játékos öt gólt szerzett a rendes játékidőben, köztük a szétlövést eredményező találatot is.

A Recco története tizedik sikerét aratta a legrangosabb európai kupában, és 2008 óta először sikerült dupláznia.

Az elképesztően izgalmas fináléban szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a Recco a záró játékrészben kétgólos hátrányból egyenlített. Egy perccel a vége előtt a hazaiak a - korábbi ferencvárosi - Nikola Jaksic hatodik góljával kerültek előnybe, az olasz bajnok azonban 12 másodperccel a dudaszó előtt Zalánki ötödik találatával egyenlített, így jöhettek az ötméteresek.

A szétlövésben a hazaiak részéről a második párban a kétszeres olimpiai bajnok Dusan Mandic hibázott, de a harmadikban a Reccóból - a Szolnokkal 2017-ben, majd a Ferencvárossal 2019-ben győztes - ausztrál Aaron Younger a felső lécet lőtte szét. Az utolsó, ötödik párban a meccs legeredményesebbje, Jaksic szintén a lécre bombázott, így Zalánki dönthette el a kupa sorsát, a magyar játkos pedig kilőtte a bal felső sarkot!

A sorozat történetében másodszor döntöttek ötméteresek a trófeáról, 2019-ben a Ferencváros így győzte le az Olympiakoszt.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád):

Döntő:

Pro Recco (olasz)-Novi Beograd (szerb) 17-16 (4-4, 1-2, 4-5, 4-2, 4-3) - ötméteresekkel

Bronzmérkőzés:

FTC-Telekom-Waterpolo–Brescia (olasz) 14-12 (5-2, 2-4, 4-2, 3-4)

Az 5. helyért:

Barceloneta (spanyol)-Waspo Hannover (német) 12-10 (0-2, 3-2, 6-2, 3-4)

A 7. helyért:

CN Marseille (francia)-Jug Dubrovnik (horvát) 15-13 (4-3, 2-4, 4-3, 5-3)

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×