eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Zalánki Gergő, az olasz Pro Recco játékosa (b) és Granados Ortega Alvaro, a spanyol csapat tagja a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Pro Recco - CNA Barceloneta mérkőzésen Belgrádban 2022. június 2-án. A magyar légiós győztes góljának köszönhetően az olasz csapat 11-10-re nyert. MTI/Kovács Tamás
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Négy között a címvédő Pro Recco a vízilabda BL-ben

A Zalánki Gergővel felálló címvédő Pro Recco a magyar légiós győztes góljának köszönhetően 11-10-re nyert a spanyol Barceloneta ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének csütörtöki negyeddöntőjében.

A torna első nagy rangadóján szembekerült egymással a csoportkör két legeredményesebb játékosa: Zalánki Gergő 42, Alvaro Granados 37 gólt szerzett eddig, ugyanakkor amíg az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes magyar balkezes vízilabdázónak ehhez 68 lövésre volt szüksége, addig spanyol riválisa 90 próbálkozásból jutott el eddig.

Ami a két gólvágó mostani teljesítményét illeti, ebben a spanyol válogatott kiválósága bizonyult jobbnak, ugyanis négy góljával kis híján győzelemre vezette a katalán együttest, amelyet egy hajsznál választott el a sikertől. A végén azonban a Barceloneta elpuskázta emberelőnyét, a Recco viszont értékesítette a magáét, az időkérés után Zalánkira jött ki a figura, ő pedig óriási kapufás góllal eldöntötte az összecsapást.

A 27 éves játékos a találkozót követően a vegyes zónában elmondta,

érződött a csapaton, hogy a múlt héten befejeződött olasz bajnoki döntő miatt keveset tudott készülni, emiatt fásultabb volt, a Barceloneta pedig gyorsabban játszott.

Győztes góljával kapcsolatban arról beszélt, az időkérés alatt megbeszélték, hogy ő kanyarodik majd fel, amikor pedig a kezébe került a labda, úgy érezte, nincs már sok idő, ezért lőtt. Zalánki megjegyezte, leendő ellenfelük szerinte a Ferencváros lesz, amelyet esélyesebbnek tart a Jug Dubrovniknál, "ma éjfélig ő is a zöld-fehéreknek szurkol majd".

A Recco története 10. sikerére hajt a legrangosabb európai kupasorozatban és 2008 után először védené meg címét.

A Novi Beograd 16-10-re nyert csütörtökön a CN Marseille ellen, így szintén elődöntős. A 2015-ben alapított, a mostani idényre szerb olimpiai bajnokok sorával megerősített belgrádi alakulattal csak a második negyed közepéig tudta tartani a lépést a francia gárda, köszönhetően az ugyancsak szerb ötkarikás aranyérmesnek, a Szolnokkal 2017-ben BL-győztes Andrija Prlainovicnak.

A Novi Beograd a pénteki elődöntőben az olasz Bresciával találkozik, míg a Marseille az 5-8. helyért folytathatja, első ellenfele pedig a német Waspo Hannover lesz.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád)

negyeddöntő:

Pro Recco (olasz)-CNA Barceloneta (spanyol) 11-10 (4-3, 1-3, 3-2, 3-2)

Novi Beograd (szerb)-CN Marseille (francia) 16-10 (5-4, 4-2, 3-1, 4-3)

Brescia (olasz)-Waspo Hannover (német) 12-5 (4-1, 3-1, 3-2, 2-1)

később:

FTC Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik (horvát) 20.30

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×