eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Külföldieket verő magyar szurkolók ügyében döntött a bíróság

Jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a 2019-es Magyarország-Szlovákia labdarúgó-mérkőzés után verekedő szurkolókat a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán - tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben.

Az eljárás adatai szerint a három vádlott 2019. szeptember 9-én nézőként vett részt a Magyarország-Szlovákia labdarúgó-mérkőzésen, majd ismeretlen társaikkal rátámadtak a szálláshelyükre tartó külföldi szurkolók egy csoportjára és bántalmazták őket. Az egyik külföldi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szerdai előkészítő ülésen a vádlottak beismerték és megbánták tettüket, lemondtak a tárgyalásról, a vádbeli cselekménytől eltekintve pedig nem kerültek összeütközésbe a törvénnyel.

A kerületi bíróság 1 év 4 hónap - 2 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélte mindhárom férfit súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság miatt, továbbá 2 évre eltiltotta őket a Magyar Labdarúgó Szövetség által rendezett sportesemények látogatásától.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×