eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton az orosz Andrej Rubljov ellen játszik a rotterdami keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2022. február 11-én. Rubljov 6:4, 6:3 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/AP/Peter Dejong

Simán nyerte az első szettet Fucsovics Márton a címvédő ellen, mégis kiesett

A magyar éljátékos búcsúzott a negyeddöntőben a Dohában zajló 1,2 millió dollár (379 millió forint) összdíjazású kemény pályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 36. magyar játékos - aki tavaly sérülés miatt nem állt ki a katari negyeddöntőjére - csütörtökön a harmadik kiemelt, címvédő Nikoloz Baszilasvilivel csapott össze, az eddigi nyolc mérkőzésük alapján Fucsovics 5-3-ra vezetett. Legutóbb a 2019-es US Openen találkoztak, akkor az ellenfél győzött öt szettben.

A kilencedik csata azonban a 30 éves magyar szája íze szerint indult, aki 1:1 után sorozatban öt gémet hozva, 31 perc alatt szettelőnybe került, miközben sikeresen hárított két bréklabdát.

A folytatásban a Davis Kupa-válogatott vezére 3:2-nél elvesztette az adogatását, és mivel ez volt az egyetlen brék a játszmában, a kaukázusi teniszező kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban a nyíregyházi játékos 3:0-ra meglépett, de Baszilasvili is elvette az ő szerváját (3:3), majd 5:5-nél egy elrontott röptével Fucsovics ismét brékhátrányba került. A címvédő ezt követően kiszerválta a meccset, amely 2 óra 13 percig tartott.

Negyeddöntő: Nikoloz Baszilasvili (georgiai, 3.)-Fucsovics Márton 1:6, 6:3, 7:5

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×