eur:
395.27
usd:
368.22
bux:
71859.74
2024. július 2. kedd Ottó
Colorful water ball in swimming-pool
Nyitókép: joruba/Getty Images

Meglepetések és elmaradt meccsek a vízilabda BL-ben

Felemásan alakult az idei első forduló a magyar csapatoknak a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában: az FTC nagy különbségű győzelmet aratott, az OSC viszont ki sem tudott állni.

Az újbudai együttes szerdán - nem sokkal a német Spandau elleni meccs tervezett kezdete előtt - közölte, hogy a találkozó előtti kötelező PCR-teszteknél kilenc játékosnak és egy edzőnek is pozitív lett a mintája. A klub ezután elvégezte a szabályok által előírt antigénteszteket is, de

ennek a szűrésnek az eredménye több esetben nem egyezett a PCR-tesztek eredményével.

Az OSC a mérkőzés délelőttjén újabb PCR-tesztelést végeztetett a csapatnál, de ennek eredménye már nem érkezett meg idejében.

Az európai szövetség (LEN) 10-0-ás gólkülönbséggel a Spandaunak írta jóvá a meccset. A Crvena Zvezda hasonló okokból el sem utazott Marseille-be, így tegnap csak két mérkőzést rendeztek: a forduló előtt még hibátlan Pro Recco - Zalánki Gergő két gólja ellenére - 11-8-ra kikapott a Jug Dubrovnik vendégeként, míg a Hannover 10-9-re nyert a Steaua Bukarest otthonában. Az OSC a negyedik helyen várhatja a folytatást, a remények szerint január 26-án Berlinben megmérkőzhet majd a Spandauval.

Kedden a Ferencváros 14-7-re győzött a Dinamo Tbiliszi vendégeként. Az olimpiai bajnok Varga Dénest nélkülöző zöld-fehérek a nagyszünetre gyakorlatilag eldöntötték a meccset, öt gólig jutottak és mindössze egyet kaptak, majd az utolsó két negyedben is eredményesebbek voltak a georgiai együttesnél. Jansik Szilárd és Nemanja Ubovics is három góllal járult hozzá a Ferencváros sikeréhez. A két csapat január 25-én már Budapesten találkozik egymással.

A továbbra is veretlen FTC sikerével előrelépett a harmadik helyre az A csoportban,

mivel két nagy riválisa, a Barceloneta és a Novi Belgrád nem bírt egymással, 12-12-re végződött a játéknap rangadója a katalán fővárosban. Vezet az olasz Brescia. Mindkét csoportból a legjobb négy között kell végezni a belgrádi nyolcas döntőbe kerüléshez, de az A csoportban a negyedik hely akkor kevés, ha a házigazdaként automatikus résztvevő Novi Belgrád csak az ötödik helyen vagy hátrébb végez.

További sportági hírek és érdekességek ide kattintva az InfoRádió Pólópercek című műsorában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×