eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A győztes gólt szerző Vámos Márton a férfi vízilabda torna negyeddöntőjében, a Magyarország - Ausztrália mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án. A magyar válogatott 10-9-re győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vámos Márton: az olimpiáig voltam kihegyezve, de aztán megtalált a motiváció

Már közelinek látja a párizsi olimpiát, és maga körül azt látja, hogy minden fiatal most akar bekerülni a vízilabda-válogatottba. Reméli, lesz pár bajnoki, amikor pihenhet.

A fiatalítás után sem számít nagy változásra a saját szerepében Vámos Márton.

A Ferencváros olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója a válogatott összetartásán, a Duna Arénában arról is beszélt, hogy ebben az olimpiai ciklusban is kiélezett harc lesz a csapatba kerülésért.

"Egyértelműen az olimpia áll mindenek fölött a 2021-es évből, főleg így, hogy érmet tudtunk nyerni, amivel bár nem maradéktalanul, de elégedett vagyok. Illetve a Ferencváros őszén egy újjáalakult csapattal tudtunk olyasmit véghez vinni, amit korábban csak az előző érában, hogy egy fél évet veretlenül csináltunk végig úgy, hogy az Olympiakosz és a Barceloneta is az ellenfelünk volt. Meg tudtuk védeni a Magyar Kupát is" – vont gyorsmérleget a vízilabdázó a tavalyi évről.

A java viszont csak ezután jön a vízilabdaévnek, ehhez viszont kellett egy kis felfrissülés.

"Az olimpia után kiengedtem egy kicsit, elengedtem a dolgokat. Pont addig akartam kihegyezve lenni, és addig is voltam.

Aztán jött egy új csapat, tele fiatalokkal, és a motiváció újra megtalált.

És igen, jön egy keményebb klubszezon is, válogatott mérkőzésekkel; félbeszakad minden a májusi világbajnokság miatt, ami a fő esemény lesz, nekem is az lebeg a szemem előtt" – utalt arra, hogy a koronavírus miatt összetorlódtak korábban elmaradt világesemények.

Arra számít, hogy lesznek olyan mérkőzések a bajnokságban, amikor tud pihenni, a BL-ben ugyanis biztosan nem.

A következő olimpiát már közelinek látja,

"a nyár lemegy, utána már csak két év, mindenkinek ez van a fejében, Märcz Tamás szövetségi kapitány is most még próbálgat,

aztán kialakul a szűkebb keret, és azzal dolgozunk végig. Látszik is a munkán, hogy mindenki most akar bekerülni a fiatalok közül".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×