eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Virth Balázs
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Virth Balázs: nagy csatákra kényszerül Milák Kristóf

Az edző most kezdi újra a munkát az orrsövényműtéten átesett olimpiai bajnok úszóval, akinek két hazai vetélytársát is megnevezte.

Olykor le kell venni az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf válláról a terhet - hangsúlyozta edzője, Virth Balázs; az ő közös munkájuk szeptember közepén kezdődött, amelyet a tréner a jól sikerült orrsövényműtétig hatékonynak minősített.

"Nagyon rövid időt tudtunk együtt dolgozni a műtét előtt, de amit igen, az jól sikerült. A Világkupában két hét munka után már láttam, mire képes, és a rövid pályás Eb-ig is csak hat hét telt el" - idézte fel érdeklődésünkre Virth Balázs.

Hogy mikor kezdődhet újra a munka, arról azt mondta, épp most kezdenek.

"Elvileg a hét elejére kipihente a műtétet" - tette hozzá. "Kristóf azt mondta, minden rendben van vele, otthon pihengetett, épülgetett."

Hogy nőhet-e a teher Milák Kristófon a hazai úszóéletben zajló generációváltás folyamatában - annak fényében, hogy tartósan is az első számú úszó lehet -, arról azt mondta, neki edzőként is az a feladata, hogy ez a teher ne érződjön.

"Az, hogy egy kisebb versenyben kipróbálhat több számot, és

nem csak azokban a számokban van jelen, ahol a nagyobb világversenyeken éles küzdelemben kell részt vennie,

próbálja gyakorlásra is használni azokat, azt gondolom, segít is ebben. Nem csak abban a számban kell versenyeznie, amelyben a csúcson van" - ecsetelte Virth Balázs.

Hogy melyik lenne jobb Milák Kristófnak, utolérhetetlennek lenni minden olyan számban, amelyben csak lehet, vagy inkább szorongatottnak lenni bizonyos versenyszámokban (gyorsúszás, 100 m pillangó), arról azt mondta, nyilván annak örülne, ha minél stabilabban nyerné a számait.

"De lesznek is csaták, ez teljesen egyértelmű. Szabó Szebasztián is próbálkozik 50-es medencében 100 pillangón, Németh Nándorral pedig egyértelműen nagy csaták lesznek 100 gyorson, és a versengés a váltóba kerülés szempontjából is fontos lesz mindenkinek" - részletezte az edző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 21:47
×
×
×
×