eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
2020. március 4-én Lausanne-ban készült kép Thomas Bach-ról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB elnökéről egy sajtótájékoztatón. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2020. március 24-én bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztják a 2020-as tokiói nyári olimpia megrendezését.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Téli olimpia lehet a szomszédunkban

Ukrajna tárgyalásokat kezdeményez a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) egy jövőbeni téli olimpia rendezéséről.

Volodimir Zelenszkij államfő arról tájékoztatta Thomas Bach NOB-elnököt, hogy hamarosan delegációt küld Lausanne-ba. A nemzetközi ötkarikás testület vezetője a hétvégén látogatott Kijevbe, ahol tárgyalt Zelenszkijjel.

A legközelebbi még rendező nélküli téli olimpia a 2030-as, ugyanakkor a pályázati folyamat új rendszere alapján az érdeklődő országoknak a tárgyalások elején még nem kell megjelölniük, melyik eseményért jelentkeznek, és azt sem, milyen helyszínen rendeznének.

A NOB a 2030 és 2038 közötti, három téli játékokat felölő időszakra már folytatott egyeztetéseket Salt Lake Cityvel és Szapporóval, illetve tárgyalt a spanyolokkal is egy Barcelona-Pireneusok pályázat lehetőségéről.

A bizottság az új, költséghatékonyabb rendszere szerint már nem költséges pályázati munkákat vár, hanem kétoldalú tárgyalások végén dönt egy-egy játékok helyszínéről. Az első így kiválasztott olimpia a 2032-es nyári játékok, melyeket az ausztráliai Brisbane-ben rendeznek majd.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×