eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A felvont olimpiai és a japán zászló a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpiai játékok nyitóünnepségén az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Japán nem lakott jól ezzel az olimpiával - irány 2030?

Szapporo erősen gondolkodik egy téli rendezésben.

A tokiói nyári olimpia és a vasárnap zárult paralimpia szervezőbizottságának vezetője örömmel fogadná, ha Japán a közeljövőben megint ötkarikás játékok házigazdája lenne, és 2030-ban Szapporo adna otthont a téli olimpiának és paralimpiának.

Hasimoto Szeiko derűlátóan úgy vélte, erős jelölt a japán város, amely tavaly januárban kapott engedélyt a Japán Olimpiai Bizottságtól, hogy pályázzon a 2030-as téli csúcseseményekre.

Szapporo mellett eddig Salt Lake City és Barcelona erősítette meg érdeklődését a kilenc év múlva esedékes ötkarikás versenyek lebonyolítása iránt. A japán település 1972-ben már rendezett téli olimpiát.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×