eur:
393.44
usd:
364.36
bux:
72038.24
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Paris Saint-Germain labdarúgóklubhoz szerződött Lionel Messi, az FC Barcelonától távozott hatszoros aranylabdás argentin csatár bemutatkozó sajtóértekezletet tart a párizsi Parc des Princes stadionban 2021. augusztus 11-én. A 34 éves csatár szerződése két idényre szól, és további egy évvel meghosszabbítható.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Messinek nagy számú PSG-token is a markát ütötte az átigazolással

Az argentin futballsztár átigazolása a francia Paris Saint-Germainhez magában foglalt egy kriptopénzben történő kifizetést is – írja a Reuters.

A 34 éves Messi kedden hagyta el a spanyol Barcelonát, és kétéves szerződést írt alá a Paris Saint-Germainnel (PSG), egy harmadik évre szóló opcióval. A PSG közleményében azt írta, hogy „welcome package”, azaz a szerződtetési díjban szereplő tokeneket a Socios.com biztosította, amely a klub szurkolói (fan) token szolgáltatója.

A hírt szemléző Portfolión az olvasható, hogy a klub nem közölte, hogy az üzlet hány százalékát tették ki a tokenek, de azt állította, hogy „nagy számban” kapott belőlük a futballista. A teljes pénzügyi csomag részleteit sem hozták nyilvánosságra.

A gazdasági portál hozzáteszi, hogy a szurkolói, vagy fan tokenek olyan kriptopénzek, amelyek lehetővé teszik a tulajdonosok számára, hogy szavazzanak a klubjukkal kapcsolatos, többnyire kisebb jelentőségű döntésekről, mint arról, hogy milyen zene szóljon, ha gólt lő a csapat, vagy milyen képeket posztoljanak a közösségi médiában. Hasonlóan más digitális valutákhoz, ezekkel is lehet tőzsdéken kereskedni, illetve meg van bennünk a vad árfolyam-ingadozásokra való hajlam, ami miatt egyes pénzügyi szabályozók többször figyelmeztették a befektetőket.

A PSG közlése szerint nagy volumenű volt a szurkolói tokenekkel való kereskedés, miután megjelentek a hírek Messi leigazolásáról, mértéke elérte az 1,2 milliárd dollárt. A párizsi klub tokenje, amelynek piaci kapitalizációja körülbelül 54 millió dollár, a Messi érkezésével kapcsolatos spekulációk közepette öt nap alatt több mint 130 százalékot emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nyugat-Európában terjeszkedik a GTC Group

Nyugat-Európában terjeszkedik a GTC Group

A 2023-as ingatlanpiacot is jelentősen érintő makrogazdasági környezet, magas inflációs ráta és kamatköltségek, továbbá a regionális irodapiac bérbeadási nehézségei ellenére a GTC Group a 2023-as pénzügyi évben is sikeres időszakot zárt – jelentette ki Nagy Gyula, a cég vezérigazgatója. A számokat értékelve hozzátette, hogy a 2024-es évben tovább folytatják a cégcsoport növekedési stratégiájának megvalósítását, többek között megcélozzák a nyugat-európai piacokat, és még nagyobb hangsúlyt fektetnek a már megkezdett zöld átállásra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×