eur:
394.49
usd:
367.64
bux:
72081.97
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Major Veronika sportlövő edz a II. Európa Játékok kezdete előtt egy nappal a minszki sportlövő központban 2019. június 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Indul a sportlövők kvótavadászata Eszéken

Szombaton kezdődik a horvátországi Eszéken a 10, 25, 50, 300 méteres puska-pisztoly, valamint koronglövő Európa-bajnokság. Az esemény rangját növeli, hogy a tokiói olimpia előtt ez lesz az utolsó kvótaszerző verseny.

„Másfél éve, a tavalyi lengyelországi Európa-bajnokság óta nem volt igazán rangos nemzetközi verseny. A járvány miatti bizonytalansági tényező és mindaz, ami Újdelhiben történt, megrázta a sportolókat. Ezzel együtt is nagyon erős csapat utazik Eszékre a kontinensviadalra, amely voltaképp két Eb lesz – nyilatkozta Győrik Csaba szövetségi kapitány. – Az az elvárás, hogy legalább egy újabb olimpiai kvótát szerezzünk az eddigi négyhez, továbbá a felnőttektől két–három, a junioroktól négy-öt érmet várok. Az ötkarikás kvótavadászat miatt több juniorkorú versenyző is a felnőttek között indul. A már tokiói induló Mészáros Eszter a napokban érettségizett, de Major Veronika és Péni István is az olimpiára élesíti a formáját, de képességeik alapján mindhárman felállhatnak az Európa-bajnokságon is a dobogóra.”

Mint ismert férfi és női légpuskában, valamint férfi és női skeetben még 2–2 ötkarikás kvóta talál gazdára, míg a többi versenyszámban (férfi és női légpisztolyban, női sportpisztolyban, férfi gyorstüzelőpisztolyban, férfi és női puska összetettben, valamint férfi és női trapban) 1–1 olimpiai indulási jog kivívására nyílik lehetőség.

A magyar csapat névsora, hogy ki melyik versenyszámban indul, alább olvasható. Mivel a mostani két Eb-nek minősül, ezért ahogy ez köztudott, lehetőség van arra, hogy például egy juniorkorú versenyző 10 méteren a felnőttek között, 50 méteren pedig a korosztályában szerepeljen

10 m-es versenyszámok
PISZTOLY
név klub név klub
Felnőttek
Major Veronika KELK Mix Tátrai Miklós BHSE
Sike Renáta BHSE Mix Tóth Gábor UTE
Jákó Miriam CTSE Hegedűs László UTE
Juniorok
Fábián Sára Ráhel KSI Mix Tóth Máté UTE
Berde Viktória DLSE Mix Klem Barnabás SZHB
Ozsváth Réka KSI Rédecsi Máté BHSE
PUSKA
név klub név klub
Felnőttek
Dénes Eszter UTE Mix Péni István UTE
Szijj Katinka KVSE Mix Hammerl Soma KVSE
Zwickl-Veres Kata KVSE Pekler Zalán UTE
Juniorok
Mészáros Eszter GEAC Mix Török Ferenc CSLE
Bajos Gitta KVSE Mix Kiss Viktor UTE
Tóth Anna UTE Klenczner Márton GEAC

Az Eb részletes programja itt található.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×