eur:
394.63
usd:
364.53
bux:
71150.53
2024. július 9. kedd Lukrécia
Valparola, 2017. május 25. A 100. Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny mezőnye a verseny 18., Moena és Ortisei közötti 139 kilométeres hegyi befutóján a Pordoi emelkedőn, Valparola közelében 2017. május 25-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Di Meo

Történelmi magyar Giro-siker után: a szakaszdobogó lesz Valter Attila célja

Az embert próbáló körülmények között tekerő magyar Giro d'Italia-résztvevő édesapja az InfoRádióban elárulta, mi jár most 22 éves fia fejében.

Valter Attila fantasztikus versenyzéssel hatodikként ért célba kedden a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán, és ezzel az összetett ötödik helyére lépett előre, tulajdonosává válva a legjobb 25 éven aluli versenyzőnek járó fehér trikónak.

A 22 éves sportoló édesapja, Valter Tibor szerint Attila az összetett első 20 helyezettje közé szeretne bejutni, de a szakaszgyőzelem sem lehetetlen.

"Az eredménynek nagyon örülünk, de Attila azt mondta, piszok nehéz volt, csak az utolsó hegy esett jól neki, odáig végigszenvedte az egészet. Szerencsére egy nagyobb csoportban haladt, ami ugyanolyan tempót tudott, mint a mezőny, ez volt a titka annak, hogy hazaérhetett a szökés" - ecsetelte az InfoRádióban fia friss élményeit a büszke apa.

Ahogy a nyilvánosság, úgy Valterék is tisztában vannak azzal, hogy ez "csak részsiker", ettől függetlenül szenzációs eredmény.

A keddi szakasz 187 kilométeres volt, több heggyel, és hosszan szakadt az eső is, de ezt a nehézséget "mindenki megoldja" Valter Tibor szerint, aki szerint

"lesz még pár ilyen szakasz", 2000 méter fölött akár még havazás is várható Olaszországban.

Valter Attilának két célja volt a verseny előtt, ezek között választott: menjen-e az összetettben elérhető jó eredményre vagy szakaszsikereket próbáljon begyűjteni. Miután mindkettő egyelőre összejön, újabb feladvány van: melyiket mennyire szabad elengedni?

"Legyünk reálisak, aki a végén a fehér trikót fogja viselni, az nyeri a versenyt,

amiben bízom, hogy egy-két napig még megtarthatja"

- értékelt Valter Tibor.

Szerdán a sprintereké a főszerep, de aztán újra jöhetnek a hegyi menők. Valter Tibor szerint kiváló eredmény lenne, ha összetettben a legjobb 20 közé be tudna kerülni a végén Valter Attila, "de a huszadik helynél mindenképp előbbre való egy szakaszdobogó, már látjuk, hogy evés közben jön meg az étvágy".

Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×