eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
2020. március 4-én Lausanne-ban készült kép Thomas Bach-ról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB elnökéről egy sajtótájékoztatón. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2020. március 24-én bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztják a 2020-as tokiói nyári olimpia megrendezését.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Váratlan fordulat: nem utazik Tokióba a NOB elnöke

Thomas Bach találkozott volna Szuga Josihide miniszterelnökkel és Koike Juriko tokiói kormányzóval is az olimpia gazdája mellett.

Elhalasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének, Thomas Bachnak a májusi látogatását Japánba.

"A veszélyhelyzet múlt heti meghosszabbításának és egyéb körülményeknek a fényében elhalasztottuk a NOB elnökének május 17-re és 18-ra tervezett látogatását" - olvasható a tokiói nyári olimpia szervezőbizottságának hétfői közleményében, amelyben leszögezték, hogy a lehető leghamarabb pótolják Bach fogadását.

Hasimoto Szeiko, a szervezőbizottság elnöke már múlt pénteken nehézkesnek nevezte Bach látogatását. Ennek oka, hogy a koronavírus-járvány miatt eredetileg május 11-ig elrendelt veszélyhelyzetet a hónap végéig meghosszabbították Tokióban, mivel a fertőzések száma ismét növekedett.

Bach a tervezett program szerint Hasimoto mellett találkozott volna Szuga Josihide miniszterelnökkel és Koike Juriko tokiói kormányzóval is. A 67 éves NOB-elnök legutóbb novemberben járt Tokióban.

A tokiói olimpia megnyitó ünnepségére a tervek szerint július 23-án kerül sor, az esemény pedig augusztus 8-ig tart.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×