eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A horvát Marko Macan (b) és a szerb Dusko Pijetlovic a férfi vízilabdatorna elődöntőjében játszott Szerbia - Horvátország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Új, rettenetes pólófellegvár jön létre Belgrádban

A Novi Beograd együttese - ahová egy sor klasszis igazol most - ráadásul a Bajnokok Ligája végjátékának házigazdája is lesz három éven át.

Az úszás és a vízilabda európai sportági szövetsége (LEN) korábban bejelentette, hogy három éven át Belgrád lesz a férfi pólós BL végjátékának (F8) házigazdája, a VLV információi szerint 500 ezer eurót fizetett a jogért. Elsőként idén június 3-4-5-én, Hannover helyett.

A hírhez azonban járul egy másik, ugyanis a városban Alekszandar Szapics egy gigantikus új vízilabdaklubot hozott létre. A polgármester egyáltalán nem mellékesen olimpiai ezüstérmes, világbajnok és többszörös Európa-bajnok vízilabdázó.

Ami a klubot illeti, úgy is vállalja idén az F8 torna megszervezését, hogy a csapat nincs ott - hisz még csak most alakul -, ám a jövő évtől alanyi jogon BL-főtáblás lesz.

Zsivko Gocsics, a Szolnok szerb vezetőedzője néhány igazolást meg is erősített az InfoRádió Pólópercek című műsorában.

"Ha igazak a hírek, nem csak a szerb bajnokságban, de BL szinten is esélyes csapat lesz az új belgrádi, nagyon jó játékosokkal és egy kiváló edzővel, szakmai stábbal. Pozitív dolog ez a szerb vízilabdának és az európai vízilabdának is" - értékelt a tréner, aki megerősítette Dusko Pijetlovics és Radomir Draskovics távozását Szolnokról a Belgrád és a "sokkal több pénz" kedvéért.

Belgrádban utoljára 2013-ban volt BL-finálé, akkor a Crvena zvezda lett a BL-győztes.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×