eur:
387.33
usd:
356.58
bux:
68046.79
2024. május 17. péntek Paszkál
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője csapatának a Borussia Dortmund elleni, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzése előtt Dortmundban 2021. március 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel

Elhalasztják Dárdaiék három meccsét

Egyre többen fertőződnek meg a koronavírussal a berlini csapatból.

A Kicker című sportlap információja szerint a koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztják a Hertha BSC következő három mérkőzését a német labdarúgó-bajnokságban.

Csütörtök reggel derült ki, hogy Dárdai Pál vezetőedző, Admir Hamzagic másodedző, és a csatár Dodi Lukebakio tesztje is pozitív lett. Mindhárman tünetmentesek, és karanténba kerültek. Mivel a másik edző, Andreas Neuendorf kontaktszemélynek számít, és karanténba kényszerült, ezért a megfelelő edzői végzettséggel rendelkező Arne Friedrich sportigazgató tartotta az edzést.

Úgy tűnt, a történtek ellenére megtartható a vasárnapi mérkőzés Szalai Ádám együttese, az FSV Mainz ellen, ám estére kiderült, hogy egy újabb berlini játékos fertőződött meg, ezért péntektől 14 napos karantén vár az egész csapatra és a szakmai stáb minden tagjára. Mindez azt jelenti, hogy a Mainz, a Freiburg és a sereghajtó Schalke elleni mérkőzéseket el kell halasztani.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Lantos Csaba: a kínaiak a nukleáris kutatás-fejlesztésben, és egy új erőmű helyszínében is segítenek

Lantos Csaba: a kínaiak a nukleáris kutatás-fejlesztésben, és egy új erőmű helyszínében is segítenek

A múlt heti kínai elnöki látogatás nyomán aláírt megállapodások egyike azt tartalmazza, hogy kínai mérnökök bevonásával keresi Magyarország a megfelelő helyszínt egy új szivattyús tározós erőműhöz, emellett nukleáris kutatás-fejlesztési, képzési együttműködéseket is kötöttek – jelezte a hirado.hu-nak adott interjúban Lantos Csaba. Az energiaügyi miniszter elárulta, hogy az új otthonfelújítási támogatási programnak május végén indul el a saját honlapja, és júniustól lehet majd igényelni a forrást az MFB Pontok hálózatában. Az interjúban szóba került az MVM rekordnyeresége is, és a miniszter méltatta a cégcsoport vezérigazgatóját is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×