eur:
393.1
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Puskás Aréna az avatás napján, 2019. november 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Eb: Sipos Jenő elárulta az UEFA-forgatókönyveket

Az Európai Labdarúgó-szövetség jelenleg az eredeti terveknek megfelelően, június és július között tervezi megrendezni az Európa-bajnokságot. Várhatóan azonban márciusban döntenek véglegesen arról, hogy mikor és milyen körülmények mellett lesz a kontinensviadal – mondta az InfoRádiónak a magyar szövetség szóvivője.

Sipos Jenő emlékeztetett, az UEFA korábban már jelezte, kitart az eredeti tervei mellett, magyarán az eredeti időpontban és az eredeti tizenkét helyszínen kívánja lebonyolítani a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot. Mint ismert, a versenysorozatnak, amelyben a magyar nemzeti tizenegy is érdekelt, a budapesti Puskás Aréna lenne az egyik stadionja.

A szóvivő kiemelte: Európa-szerte mindenki nagy figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, beleértve az UEFA vezetőit is, akik napi kapcsolatban állnak a szervező országok járványügyi hatóságaival, valamint figyelik a kormányzati intézkedéseket.

Ezzel együtt jelezték, márciusban döntenek véglegesen az Eb sorsáról.

Természetesen a Magyar Labdarúgó-szövetség is számtalan szurkolói megkeresést kap arra vonatkozóan, hogy mi lesz a jegyekkel, és hogy a magyar csapat mérkőzéseire milyen mód lesz majd lehetőség nézőket beengedni. Sipos Jenő ezzel kapcsolatban elmondta,

az UEFA több forgatókönyvet is kidolgozott a szurkolók beengedésével kapcsolatban:
  • van olyan variáció, amely esetében telt házas mérkőzések lehetnek,
  • szerepel 50 és 100 százalék közötti beengedési lehetőség,
  • a tavalyi, budapesti európai Szuperkupán megismert 30 százalékos beengedés, és
  • legrosszabb esetben a nézők nélküli összecsapások lehetősége is szerepel.

A magyar labdarúgó-válogatott – az Európa-bajnokságon túl is – igen sűrű szezon előtt áll: hamarosan megkezdődnek a világbajnoki selejtezők, itt elsőként Lengyelország válogatottját fogadják márciusban a Puskásban, amit három nappal később a San Marino elleni, majd újabb három nappal később az Andorra elleni mérkőzés követ. Utóbbi két találkozó idegenben zajlik majd.

Sipos Jenő megjegyezte, a felnőtt keret mellett a Gera Zoltán vezette U21-es válogatottra is komoly megmérettetés vár, hiszen Magyarország Szlovéniával közösen társházigazdája lesz a március 24-én startoló U21-es Európa-bajnokságnak.

„Vagyis egyáltalán nem unatkozhatnak a tavasszal és a nyáron a magyar futballszurkolók”

– fogalmazott a szóvivő, és reményét fejezte ki, hogy a nyárra rendeződik annyira a helyzet, hogy nézők is lehetnek majd a mérkőzéseken.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×