eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Facebook

„Ronaldo teste fiatalabb, mint a kora”

Ki gondolná a játékát látva: Cristiano Ronaldo belépett a hétvégén a 37. évébe. Egy, a futball világában ismert orvos, Pedro Luís Ripoll szerint a biológiai kora kevesebb, teste, szervezete nagyon jó állapotban van, elképzelhető, hogy akár 40 éves koráig is csúcsszinten futballozzon.

Ripoll úgy véli, a XXI. század eddigi legjobb góllövője „akár 40 éves koráig tud játszani”. A Marcának adott interjúban emlékeztetett arra, hogy a portugál szupersztár „az évek múlásával jobb lett.” Az évek során nagyon intelligensen átalakította testalkatát, játékstílusát és mozgását. Pályafutása elején még leginkább a robbanékonyság, az erő, a sebesség jellemezte, majd egyre inkább beérett, elsőrangú edzésmunkájából profitált.

„Személyisége sokat segített abban, hogy mintaprofivá váljon” – mondta Ripoll. – Cristiano kapcsán kiemelném a győzelem iránti vágyát. Soha nem elégedett és sokat követel magától.

A genetikán túl az agy a kulcs ahhoz, hogy bajnok legyen valaki.

Ez az alap, aztán szükség van intelligenciára, hogy tudd: amennyiben a testi körülményeid változnak, alkalmazkodnod kell, hogy a lehető legtöbbet kihozd magadból”.

Azt is elárulta, hogy miért viseli olyan jól a sérüléseket:

„Nagyszerű az izomzata. Egyszer egy kapus az elcsípett labdával megpróbálta megállítani Ronaldót. Erre kificamította a vállát. Ilyen ereje van.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×