eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Nagyszerű játékkal kiharcolta a magyar női vízilabda-válogatott az olimpiai részvételt

A magyar női vízilabda-válogatott 13-10-re megnyerte a sorsdöntő meccset a házigazda olaszok ellen a trieszti olimpiai selejtezőtornán, s ezzel kiharcolta a tokiói szereplés jogát. A selejtezőtorna döntőjében majd a hollandokkal játszik, már egy tét nélküli találkozón.

1. negyed.

Szilágyi góljával, emberelőnyből máris vezet a magyar csapat, 1-0. Két kimaradt olasz lehetőség után Keszthelyi remek labdát kapott, bevágta, 2-0. Emberelőnyben az olaszok, Szűcs ment ki. Magyari Alda védett. Keszthelyi ellenben tíz méterről is pontosan lőtt, álomszerű kezdés, 3-0. A 6. percben az olaszok ötmétereshez jutottak, Garibotti kihagyta. A magyar csapat is hibázik, de az olaszok elképesztően idegesek. Tabani lövése után a labda a blokkról bepattant, 3-1. Kimaradt egy magyar előny. Vége a negyednek.

2. negyed.

Chiappini kiállítása után magyar emberelőny, szép forgatás után Szűcs Gabriella belőtte, 4-1. Az olaszoknál Bianconi előkészítetlenül lőtt, kapufára. Avegno kiállítása után nem sikerült kihasználni az előnyt, Illés lövését blokkolták. Újabb olasz ötös az ellenakcióból, Marletta lövését Magyari Alda kivédte. Parkes csavarja kijött a kapufáról. Ám a következő akcióból Illés bevágta a labdát a rövid sarokba, 5-1. Kimaradt egy magyar emberelőny, ellenben Marletta a másik oldalon szépített, 5-2. Újabb magyar bizonytalanság támadásban, Bianconi viszont közelebb hozta az olaszokat, 5-3. Megint kimaradt egy magyar előny. Kapkodó játékkal ért véget a negyed, félidőben 5-3.

3. negyed

Keszthelyi góljával indult a játékrész, de Tabani is eredményes volt, 6-4, a magyaroknak. Marletta ejtésével egy gólra jöttek fel az olaszok, a meccs legelején volt ilyen szoros az állás. Parkes Rebeca a legjobbkor húzta be a labdát fóróból, 7-5. Bianconi távoli lövéssel alakította 7-6-ra az állást. Újabb magyar előny, újabb magyar gól, Szilágyi révén 8-6. Szilágyi aztán labdát szerzett, Keszthelyi megúszott, 9-6. Az olaszok két előnyt is kihagytak, Magyari Alda kitűnően védett. Újabb előnyükből Palmieri már gólt lőtt, 9-7. Az utolsó negyed előtt kétgólos magyar előny.

4. negyed.

Keszthelyi Rita nagyon fontos gólt lőtt emberelőnyből, 10-7. 5:11-gyel a vége előtt Marletta kettős emberelőnyből szerzett gólt, 10-8. Leimeter mai első góljával, amelyet fórból lőtt, visszaállt a háromgólos különbség, 11-8. Magyar időkérés 3.30-nál, magyar főr előtt. Illés nagyon fontos góllal zárta az akciót, először négy gól a különbség, 12-8. Palmieri látványos csavargóllal mutatta, milyen erős ellenféllel szemben vezet a magyar csapat 12-9-re. Alighanem eldőlt, Keszthelyi Rita révén 13-9. Marletta szépített, 13-10. Negyvenkilenc másodperc van még hátra. Nincs több gól, 13-10-re nyert Bíró Attila válogatottja. s kijutott a tokiói olimpiára.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×