eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Keszthelyi Rita gólöröme Rio de Janeiró-i nyári olimpia női vízilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország–Ausztrália mérkőzésen az Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: ez a csapat bármire képes lehet az olimpián

Tornagyőztesként zárt a magyar női vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai kvalifikációs tornát. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a tokiói szereplésről határozó elődöntőben az olaszokat 13–10-re, majd a fináléban a hollandokat 13–11-re győzte le.

A magyar vízilabdára mindig lehet számítani, kommentálta az InfoRádiónak a trieszti tornát Faragó Tamás olimpiai és világbajnok egykori vízlabdázó, aki szerint a női válogatott zseniálisan oldotta meg az elé állított feladatot, a legjobb arcát mutatva a mérkőzéseken.

A női válogatottat 2005-ben világbajnoki győzelemre vezető szakember azt vallja, ugyan a sikerben a mentális felkészültség is nagy szerepet játszhat, a mostani válogatott – függetlenül a körülményektől – profi mód vízilabdázik.

Mint fogalmazott, az olaszok és a hollandok gyengesége abban állt, hogy a magyarok egyszerűen jobbak voltak. Elrontották a játékukat, ezáltal pedig képtelenek voltak kibontakozni. Ezen felül

jó kapusteljesítmény, zseniális mezőnyjáték és fantasztikus egyéni teljesítmények jellemezték a magyar lányokat.

Valamint nem mellékesen a bírói teljesítményre sem lehetett panasz – tette hozzá a szakember, aki szerint az olaszok és a hollandok ellen két olyan mérkőzés volt látható, amelyeken nem kellett attól tartani, hogy esetleg a parton valami furcsaság történne.

Összességében tehát elmondható, hogy nagyon nagy örömet szereztek a magyar lányok, hiszen a magyar vízilabda mindig képviseltette magát az olimpián, amit most is sikerült megoldaniuk – fogalmazott Faragó Tamás. Szerinte az amerikai csapat kiemelkedik a mezőnyből, de – bízva a nyári játékok megrendezésében, valamint ismerve a nemzetközi mezőnyt –

a mostani keret bármire képes lehet,

miután maga a kvalifikáció sokkal nehezebbnek tűnt, mint esetlegesen majd az olimpián érmet szerezni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×