eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A horvát Marko Macan (b) és Vigvári Vendel a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjében, az 5-8. helyért játszott Magyarország- Horvátország mérkőzésen Debrecenben 2021. január 9-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A horvátok ellen javított a Märcz-csapat

A magyar válogatott 13-11-re legyőzte a horvát együttest a férfi vízilabda világliga debreceni európai selejtezőjének szombati játéknapján, így vasárnap az ötödik helyért szállhat vízbe Szerbia ellen.

Az Európa-bajnok magyar válogatott a pénteki nyitónapon 9-8-ra kikapott az olasz csapattól, míg a horvátokat Montenegró ötméteresekkel ütötte el az elődöntőtől.

A horvátok szerezték az első találatot, majd gyors egyenlítés után Vigvári Vendel első válogatott találata már a vezetést jelentette. Kétgólos magyar előny után kértek időt a horvátok, akik komoly zárkózásba kezdtek, és 4-3-nál már ők vezettek. Ezt követően a magyar válogatottban főképp Vigvári jeleskedett, a mérkőzés hullámzó volt, a nagyszünetre egygólos horvát fórral vonulhattak a csapatok (7-8).

A harmadik játékrész kiegyenlített játékot hozott, de a záró felvonásban kétgólos előnybe kerültek a horvátok (9-11). Az utolsó másfél percben azonban sikerült egyenlítenie a magyar válogatottnak, sőt: előbb 13 másodperccel a végső dudaszó előtt Manhercz Krisztián vezetéshez juttatta Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesét, amely egy üres kapus góllal állította be a végeredményt.

A debreceni selejtezőben nyolc válogatott szerepel, a helyosztókat vasárnap rendezik. A tornáról három csapat jut be a Grúziában sorra kerülő nyári Szuperdöntőbe. A vasárnapi zárónapon a magyar válogatott az ötödik helyért a szerbek ellen játszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×