eur:
392.55
usd:
362.53
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Shanice van de Sanden, Marozsán Dzsenifer, Lucy Bronze és a gólszerző Ada Hegerberg, a francia Olympique Lyon játékosai (b-j) ünneplik csapatuk gólját a női labdarúgó Bajnokok Ligája budapesti döntőjében játszott Olympique Lyon - FC Barcelona mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. május 18-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Marozsán Dzseniferék nyerték a csöndes BL-döntőt

A magyar labdarúgó együttese címvédőként múlta felül Jakabfi Zsanett Wolfsburgját.

Marozsán Dzsenifer csapata, a címvédő Olympique Lyon nyerte a női labdarúgó Bajnokok Ligáját: vasárnap a San Sebastian-i fináléban 3-1-re legyőzte Jakabfi Zsanett együttesét, a Wolfsburgot.

A magyar származású olimpiai bajnok német válogatott futballista a 87. percig volt pályán a francia együttesben, míg a magyar válogatott legjobbja a cserepadról nézte végig az összecsapást.

A Lyon kezdettől fogva irányította a találkozót, és a szünetig kétgólos előnyre tett szert. A wolfsburgiak a második félidőben rákapcsoltak, és az 57. percben szépítettek, de a hajrában egy szerencsés góllal a franciák bebiztosították sikerüket.

A 28 éves Marozsán - akit 2016-ban és 2018-ban is a világ legjobb női labdarúgójának választottak - a negyedik BL-győzelmét ünnepelhette.

A női BL végjátékát a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezték meg a negyeddöntőktől Bilbaóban és San Sebastianban.

A BL-ben 2017 áprilisa óta veretlen Lyon sorozatban ötödször, fennállása során pedig hetedszer (2011, 2012, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020) hódította el a legrangosabb kupasorozat trófeáját.

Női BL, döntő:

Olympique Lyon (francia)-Wolfsburg (német) 3-1 (2-0)

gólszerzők: Le Sommer (25.), Kumagai (44.), Gunnarsdottir (88.), illetve Popp (57.)

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×