eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Facebook/Adria Tour

Adriai koronavírus-botrány: megfertőződött Novak Djokovic is

A világelső teniszező azon a bemutatótornán lett koronavírusos, amelyet ő szervezett, és már több játékostársa tesztje is pozitív lett.

Pozitív lett a világranglista-vezető teniszező, Novak Djokovic koronavírustesztje – közölte kedd délután a BBC. A 33 éves játékos vélhetően az általa életre hívott Adria Tour elnevezésű mérkőzéssorozaton fertőződött meg, mert korábban kiderült, hogy több sportoló, így a bolgár Grigor Dimitrov és a horvát Borna Coric is elkapta a fertőzést.

Amint arról az Infostart is beszámolt, vasárnap elmaradt az Adria Tour döntője a horvátországi Zarában, mert a mérkőzés előtt nem sokkal kiderült, hogy a sorozat belgrádi és zárai állomásán is szereplő Dimitrov koronavírustesztje pozitív lett. A játékos szombaton még játszott Coriccsal, majd rosszullétre hivatkozva visszalépett, másnap pedig már monacói otthonából posztolta ki, hogy beteg.

Ezek után nemcsak az utolsó meccset mondták le, hanem azonnali tesztelésbe kezdtek a horvát hatóságok, és első körben 22 érintettből 19 eredménye lett negatív, viszont Borna Coric megfertőződött, rajta kívül Dimitrov edzője, Christian Groh és Djokovic erőnléti trénere, Marco Panichi is.

Várható volt, hogy mások is elkapták a vírust, mert a tornán és a játékosoknak szervezett egyéb programokon sem tartották be a járványügyi előírásokat, senki sem tartotta az előírt távolságot, és sehol nem hordtak maszkot a teniszezők és a nézők sem.

Közben kiderült, hogy az első, belgrádi tornán játszó szerb Viktor Troicki is koronavírusos lett, míg Alexander Zverev, Andrej Rubljov és Marin Cilic első tesztje negatív lett, de mindannyian kéthetes önkéntes karanténba vonultak.

"Amint megérkeztünk Belgrádba, teszteltek minket, és az én eredményem pozitív lett, Jelenáé is, míg a gyerekeink nem kapták el" – áll Novak Djokovic közleményében, amelyben arról ír, hogy minden, amit az elmúlt hónapban csináltak, tiszta szívvel és őszinte szándékkal tették. Az volt a torna célja, hogy az egység, a szolidaritás és az együttérzés üzenetét közvetítse – állítja a teniszező, aki azért fogott a szervezésbe, hogy játéklehetőséget biztosítson dél-kelet-európai teniszezőknek a koronavírus miatti leállás ideje alatt is.

Djokovic azzal érvel, hogy a tornát jótékonysági céllal szervezték meg, és csak akkor fogtak bele, amikor úgy tűnt, hogy gyengül a járvány.

"Sajnos ez a vírus még mindig jelen van, és ez új valóság, amellyel meg kell tanulni együtt élni. Remélem, hogy ez enyhülni fog idővel, és újra a régi életünket élhetjük majd. Nagyon sajnálok mindenkit, aki megfertőződött, remélem, senkinek sem okoz egészségügyi problémát, és mindenki jól lesz. Önkéntes karanténban maradok a következő 14 napban, és öt nap múlva ismét tesztelni fognak" – írta a világelső.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×