eur:
396.38
usd:
369.85
bux:
71873.57
2024. július 2. kedd Ottó
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa ünnepli a Hertha BSC elleni gólját a 2019. augusztus 16-i bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Münchenben.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

A Bayern kiszenvedte a győzelmet, s ezzel megvan a 30. bajnoki cím

A Bayern München a papírformának megfelelően megnyerte brémai bajnokiját a német labdarúgó Bundesliga 32. fordulójában, s ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a második helyen álló, szerdán pályára lépő Borussia Dortmunddal szemben. Megszületett a Bayern történetének harmincadik – sorozatban már nyolcadik – német bajnoki címe.

A Bayern azzal a tudattal lépett pályára a Werder Bremen otthonában, hogy győzelme esetén bebiztosítja a bajnoki címet. Túlzás lenne állítani, hogy a bajorok úgy futballoztak, mintha „most vagy soha” helyzetben lennének, de becsülettel végigjátszották a mérkőzést. Amikor a legjobban szakadt az eső, akkor szerezte meg Robert Lewandowski a szezonbeli 31. bajnoki gólját és a vezetést.

A második játékrészben a Bayern uralta a játékot, több helyzetet is kidolgozott, de második gól nem született.

A nyolcvanadik percben Alphonso Davies – egy meglehetősen vitatható játékvezetői ítélet után – megkapta a második sárga lapját, így a Bayern emberhátrányban játszotta le az utolsó nagyjából tizenöt percet. Jelzi a bajor keret gazdagságát, hogy a kiállított játékos helyére Hansi Flick egy világbajnokot tudott pályára küldeni, Lucas Hernandez személyében.

A Werder emberelőnybe kerülve váratlan esélyt kapott, kicsit bátrabban is támadott, de amikor nagyon kellett, Manuel Neuer bemutatta, hogy még mindig világklasszis.

A Bayern 1-0-ra megnyerte a mérkőzést – s egyben sorozatban nyolcadszor is a német Bundesliga 1 bajnoka lett.

Bundesliga, 32. forduló.

Keddi mérkőzések

Werder Bremen–Bayern München 0-1

Mönchengladbach–Wolfsburg 3-0

Freiburg–Hertha BSC 2-1

Union Berlin–Paderborn 1-0

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×