eur:
394.9
usd:
367.72
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Mariano Díaz, a Real Madrid játékosa (k) gólt rúg az FC Barcelona kapuját védő Marc-André ter Stegennek (b) a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a La Liga 26. fordulójának 2020. március 1-i játéknapján a madridi Santiago Bernabeu stadionban. A madridi együttes 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juaanjo Martín

Meglepő hír a spanyol futballról

Akár már a spanyol labdarúgó-bajnokság következő idényének elején visszatérhetnek a nézők a stadionokba egy kormányzati tisztségviselő szerint.

Irene Lozano, a Spanyol Sporttanács elnöke bizakodását fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány körülményei őszre megfelelőek lehetnek ahhoz, hogy megszorításokkal bár, de szurkolók előtt rendezzék a mérkőzéseket.

"Nem zárhatjuk ki ennek lehetőségét. A járvány terjedésének függvényében akár határozhatunk úgy is, hogy korlátozott számú nézőt beengedünk a stadionokba már a következő idény elején" - vélekedett.

A világjárvány miatt márciusban félbeszakadt La Liga küzdelmeit június 11-től folytathatják, zárt kapuk mögött.

"A mostani fő cél az, hogy be tudjuk fejezni ezt az idényt. Az világos, hogy jelenleg a legjobb, amit tehetünk, hogy üres lelátók előtt rendezzük a találkozókat" - fogalmazott Lozano.

Kifejtette, a hatályos egészségügyi előírások betartása mellett egy lépés lehet a normális hétköznapokhoz való visszatéréshez a nézők beengedése. Hozzátette, az elején valószínűleg csupán a stadionok egy részét nyitják meg, a távolságtartási szabályokat továbbra is be kell majd tartani, egyben védőeszközök, így maszkok vagy kesztyűk viselése is szükséges lesz.

Lozano kitért rá, az élvonal klubjai várhatóan a jövő hét elején megkezdik a teljes csapatos edzéseket.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×