eur:
394.89
usd:
366.32
bux:
71492.48
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Az 51. Kékszalag Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye Balatonkenesénél 2019. július 18-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Megmenekül a Kékszalag - de rá sem lehet majd ismerni

A járványügyi lazítások lehetővé teszik, hogy elinduljon a versenyszezon - jelentette be közleményben a Magyar Vitorlás Szövetség.

Az elmúlt hetekben még sok bizonytalanság övezte az idei hazai vitorlásszezont, azonban miután lazítás állt be a hazai sportversenyek megrendezésével kapcsolatban, a vitorlázók is új reményeket táplálhatnak, júniustól újra lesznek versenyek a hazai vizeken - persze szigorú biztonsági szabályok betartásával.

Mint a Magyar Vitorlás Szövetség friss közleményében fogalmaz, a lazításoknak köszönhetően a Kékszalagot is megrendezik a Balatonon, igaz, július 2-4. helyett egy másik időpontban, hiszen a kategória legnagyobb vitorlásversenyét időbe telik megszervezni. Az új időpontot május 29-én nyilvánosságra hozhatják.

"Elképzelésünk szerint 2020. július 30-án, csütörtökön megtartható a Kékszalag,

várhatóan a szövetség elnöksége is elfogadja ezt a dátumot. Ha a koronavírus-helyzet valami miatt nagyon kedvezőtlen fordulatot vesz, akkor újra kell értékelni majd a döntésünket" - mondta Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke a likebalaton.hu-nak.

Május 31-ig viszont még továbbra sem szervezhető semmilyen verseny.

A versenyek ezt követően "fapados regattákként" rendezhetők meg, nincs lehetőség csoportosulásra, így nem lesz helyszíni nevezés, kormányosi értekezlet, fogadás, szponzortalálkozó és díjkiosztó ünnepség sem a legnagyobb versenyeken, ahol a nézőhajók sem lesznek ott.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Orosz helyett azerbajdzsáni gázt szállítana Ukrajna a jövő évtől a saját tranzitvezetékein, és erről, illetve egyéb lehetőségekről már zajlanak az egyeztetések – ezt a fontos bejelentést tette a Bloombergnek adott szerdai interjúban Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szavai afelé mutatnak, hogy Magyarország kisebb, évi 1 milliárd köbméteres, hosszú távú orosz gázvásárlási szerződését át kellene írni, és ez megerősíti a Portfolio múlt heti elemzését, amelyben azt vázoltuk, hogy hamarosan széteshet a magyar-orosz gázvásárlási struktúra jelenleg ismert formája.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×