eur:
394.62
usd:
367.36
bux:
71747.72
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Magyar Turisztikai Ügynökség

Nagyon óvatosan, de megkezdődik a lazítás a Balatonnál is

Balatonalmádi és Gyenesdiás már beindult, az érintett szolgáltatók jobbára kénytelenek optimistának lenni.

Noha Budapestet és környékét továbbra is kizárólag alapos indokkal lehet elhagyni, a balatoniaktól nem zárják el tovább teljesen a Balaton partját.

Az Infostart korábban írt róla, hogy a vitorlásszezon szigorú korlátozásokkal, de beindulhat júniustól, viszont egyre-másra derül ki a parti településekről, hogy nem kívánnak lemondani az idei szezonról.

Balatonalmádi az új rendelkezések adta lehetőséggel élve megnyitja a kerthelyiségeket és bizony a strandokat is. A vendéglátósokból álló helyi virtuális közösség, a Megfőzzük Balatonalmádit friss közleményben írja, hogy "izgalmas szezon" lesz, külföldi és - "reméljük, már csak egy-két hétig" - budapesti vendégek nélkül.

A közösség leszögezi, a helyi nyaralótulajdonosokat almádi embereknek tekintik, akik fontosak a város számára, és szomszédaikat, barátaikat ugyanúgy várják.

Gyenesdiás is derűlátó, mivel csak a szezon eleji foglalásokat mondták le eddig a vendégek.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület közleményt adott ki a jövővel kapcsolatban: várják is a vendégeket - olvasható a Hírbalatonon. A kerthelyiségek, teraszok már itt is kinyitottak, egy helyi felmérés szerint a szolgáltatók 41 százaléka optimista, 31 százaléka kivár.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Tőzsdetörténeti rekordot állított be a magyar piac

Tőzsdetörténeti rekordot állított be a magyar piac

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető indexe, a BUX, júniusban is újabb rekordokat ért el: 72 094,79 ponton zárt, amely 6,2 százalékos növekedést jelent a májusi záróértékhez képest, és amely egyúttal napi rekord a hazai tőzsdetörténetben. Az azonnali részvénypiac forgalma 223,9 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,2 milliárd forintnak felel meg. A legnépszerűbb részvényeknek ebben a hónapban az OTP, a Magyar Telekom és a Richter bizonyultak, míg a brókercégek közül a Concorde, az Erste és a Wood emelkedett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×