eur:
392.73
usd:
362.97
bux:
72160.77
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Francia Nagydíján a Paul Ricard versenypályán, a dél-franciaországi Le Castellet-ben 2019. június 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Törölték a Forma-1-es Francia Nagydíjat

Frissítés: a Liberty Media már Ausztriáról és az idény többi futamáról írt híreket. A Brit Nagydíj szervezői is nyilatkoztak.

A koronavírus-járvány miatt törölték a június 28-ra kiírt Forma-1-es Francia Nagydíjat - jelentették be a szervezők hétfőn. Az autós gyorsasági világbajnokság idénye el sem kezdődött, és a francia futam már a 10., amelyre a fertőzés terjedése és a bevezetett korlátozó intézkedések miatt nem kerülhet sor.

Az idény március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a világjárvány miatt röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, az azeri és a kanadai viadalt halasztották el, míg a monacóit törölték.

A francia GP után a július 5-i Osztrák Nagydíj következne, majd július 19-én a Brit, augusztus 2-án pedig a Magyar Nagydíjra kerülne sor.

Vasárnap a brit The Sun című napilap arról írt, arra van esély, hogy július elején a Red Bull Ringen kezdődhessen el a Forma-1 71. idénye.

Hírek az osztrák futamról és a szezonról

A francia futam törlésének hivatalos bejelentése után röviddel az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media közleményben jelezte, "egyre magabiztosabb" abban a tekintetben, hogy július elején Ausztriában elkezdődhet a szezon.

"A célunk az, hogy júliusban, augusztusban és szeptember elején Európában versenyezzünk, az első futam pedig július 3-5-én lenne Ausztriában" - írta Chase Carey, az F1 első embere, hozzátéve, hogy

szeptemberben, októberben és novemberben közel-keleti, valamint ázsiai és amerikai helyszínek következnének,

majd decemberben Bahreinben versenyezne a mezőny, az utolsó viadal pedig az eredeti terveknek megfelelően Abu-Dzabiban lenne. Ez 15-18 futamot jelentene a mostani csonka idényben, a végleges versenynaptárat pedig "amilyen gyorsan csak lehet, nyilvánosságra hozzuk".

"Arra számítunk, hogy az első néhány versenyt nézők nélkül tudjuk csak megrendezni,

de reméljük, hogy a későbbiek során már a szurkolók is jelen lehetnek majd a futamokon" - írta Carey.

A Forma-1-et irányító amerikai szakember azt is hangsúlyozta, hogy miközben dolgoznak az idei éven, a csapatokkal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen a sportág hosszú távú jövőjét is tervezik egy sor új technikai, sportszakmai és pénzügyi szabály létrehozásával. Ezektől azt várják, hogy a pályán szorosabb, izgalmasabb és élesebb versenyt eredményezzenek, közben pedig a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet elemezve dolgoznak azon, hogy a résztvevők egészségének megőrzése is nagyobb figyelmet kapjon.

Megszólaltak a britek is

Stuart Pringle, a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pálya igazgatója hétfőn bejelentette, hogy július 19-én

csak zárt kapuk mögött tudják megrendezni

a vb-címvédő Lewis Hamilton hazai futamát.

"Amennyi ideig csak lehetett, halasztottuk az ezzel kapcsolatos végleges döntésünket, de mostanra kristálytisztán látszik, hogy jelen körülmények között és a kormányzat által hozott, érvényben lévő intézkedések figyelembevételével lehetetlen a megszokott módon megrendezni a versenyt" - írta a szurkolóknak címzett üzenetében Pringle. Hozzátette, a résztvevők biztonságának és egészségének megőrzése miatt ez a legjobb és legbiztonságosabb döntés.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor magyar miniszterelnök moszkvai látogatása, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, jelentős vitákat váltott ki Európa-szerte. Brüsszelben sok tisztviselő és vezető érzi úgy, hogy a hétfőn elindult féléves magyar elnökséggel visszaélt a magyar kormány. Az Európai Bizottság jelezte, nem tudtak előzetesen az útról és a Portfolio is így értesült más uniós szervezetektől, valamint külföldi diplomatáktól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×