eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Shane Tusup az olasz Ilaria Cusinato edzője figyeli a női 400 méteres vegyesúszás döntőjét a budapesti úszó világkupán a Duna Arénában 2019. október 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Shane Tusup: pokoli kemény ez mindannyiuknak

Az egyik szeme Kalifornián és a családján, a másik az úszóin – fogalmazott a Nemzeti Sport Online-nak adott terjedelmes interjújában Shane Tusup. A Szilágyi Liliánát is felkészítő edző úgy véli, most mindenkinek a lehető legjobbat kell kihoznia a legrosszabb szituációból.

Shane Tusup saját bevallása szerint, meglehetősen stresszes volt számára a járvány miatti helyzettel eleinte megbirkóznia, tervezni képtelenség volt, miután az napról napra, óráról órára változott. Amit külön megnehezített, hogy míg ő Magyarországon él, a családja a világ túl felén, egy teljesen más időzónában.

„Jó döntéseket nem igazán lehetett hozni, a relatív legjobbat kellett választani.

Kihozni a lehető legjobbat a legrosszabb helyzetből” – fogalmazott a Nemzeti Sport Online-nak.

Nagyon pozitívnak nevezte azonban, hogy az úszói – Szilágyi Liliána mellett a lengyel Wojciech Wojdak és a brazil Naná Almeida – mennyire figyeltek és támogatták egymást. A két külföldi sportoló egyébként már visszautazott hazájába. Amíg a NOB azonban kitartott amellett, hogy megrendezi idén az olimpiát, keményen készültek. Kiemelte azt is, hogy a magyar szövetség remek munkát végzett azzal, hogy uszodai edzhetőséget biztosított a számukra „a teljes káosz közepette” is.

Szerencsésnek nevezte, hogy versenyzői

akkor sem pánikoltak, amikor ráébredtek, hogy szétesik a szokott edzésrutinjuk.

Szilágyi Liliánára kitérve megjegyezte, hogy ő nagyon jól kezelte a helyzetet és remek formában, mentálisan is jó állapotban készült a magyar bajnokságra, majd „egyszer csak bumm”, mintha egy pöröllyel sújtottak volna le erre a burokra. Nincs országos bajnokság, olimpia sem lesz, sorra dőltek el a dominók. Így szerinte érthető, ha frusztráltabbá vált a magyar úszónő is.

Úgy véli, a járvány lecsengése után valamennyi sportág szövetségének nagyon nehéz dolga lesz, de mint fogalmazott:

a sport mindent kibír és túlél. Gazdasági válságokat, háborúkat.

Szerinte az olimpia elhalasztása drasztikusan megváltoztat mindent, azonban ha jól kezelik, még a hasznukra is válhat, ugyanakkor egy óriási mentális akadályt fog jelenteni az a plusz egy év, amivel meg kell küzdenie az úszóinak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×