eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Rédli András a venezuelai Rubén Limardo Gascón elleni asszó közben a vívó-világbajnokság férfi párbajtőr egyéni versenyén a legjobb 32 között a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 19-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A karantén után a katonaságnál jelentkezik az olimpiai érmes vívó

Rédli András szerint most nem a sport a legfontosabb.

A Magyar Vívó Szövetség számos sportolójának rendelt el házi karantént még március 12-én, ebbe a körbe tartoztak azok, akik a hónap elején részt vettek a budapesti Grand Prix-n. A versenyt nézők nélkül rendezték, de azóta kiderült, hogy a Budapesten pástra lépők közül több külföldi sportoló is koronavírusos lett. A magyarok jól vannak, és otthon próbálnak formában maradni.

„Tünetmentes vagyok és most már lassan lejár a két hét. Nem tudjuk, hogy mit hoz a folytatás, az biztos, hogy vívás jelenleg nincs. Mivel én katona vagyok, szeretnék aktív szerepet vállalni a haza védelmében.

Kell az ember, a segítség. Szándékomat már jeleztem az illetékeseknek, ha szabadon mozoghatok, szolgálatba állok”

– mondta a veol.hu-nak Rédli András. Az olimpiai bronzérmes és világbajnok párbajtőröző 2014 februárjában lett szerződéses katona, a közelmúltban jelentkezett a hivatásos állományba, és idén meg is kapta kinevezését. Korábban teljesített már határvédelmi szolgálatot. Azzal számol, hogy április elejétől húzhat újra egyenruhát.

A párbajtőr-válogatott csatában volt az olimpiai kvóta megszerzéséért. A pillanatnyi állás szerint a magyar csapat a ranglistán egy ponttal megelőzi a rivális orosz együttest, és ott lehetne a tokiói olimpián. A kvalifikáció folytatásáról viszont egyelőre nem tudni részleteket, és az ötkarikás játékokat is elhalasztották.

„Szerintem az volna igazságos, ha lezárnák a kvalifikációt, hiszen a nagy részén már úgy is túl vagyunk, nyilván az oroszok nem így gondolják” – mondta Rédli András.

Hozzátette azt is: most nem a sport a legfontosabb, jelenleg arra kell koncentrálnunk, hogy legyőzzük a járványt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×