eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Amatőr próbálja ki a mászófalat a sportmászók olimpiai tesztversenyén a tokiói olimpia városi sportágainak otthont adó Aomi Parkban 2020. március 6-án. Az ötkarikás játékok szervezői kitartanak amellett, hogy az olimpia az eredeti terveknek megfelelően, július 24-én megkezdődik a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány ellenére is.

Elhalasztott olimpia: mindenki vesztes ágon van a sportközgazdász szerint

Dénes Ferenc szerint három idősávba tolható át a tokiói világesemény, de mindegyik verzió óriási veszteséggel jár.

Elhalasztották az idei nyári olimpiát, az ötkarikás játékok történetében először.

A NOB-elnök és a japán kormányfő által közösen tett bejelentésre reagálva Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádiónak úgy vélekedett, "elkerülhetetlen volt" a döntés.

"Egy út volt a szervezők és a NOB előtt, bár mérlegeltünk sokféle lehetőséget. Most már csak az a kérdés, hogy 2021-ben ősszel vagy 2022-ben legyen olimpia Tokióban" - tette hozzá.

Sportgazdasági szempontból szerinte

  1. 2021 ősze rendkívül veszteségessé tenné a játékokat, mert annyi más sok sportesemény van, hogy nem terelődne elég figyelem a játékokra.
  2. 2021 nyarával kapcsolatban - mint fogalmazott - a 2020-ból szintén elhalasztott foci-Eb szervezőivel kell majd egyezkedni,
  3. 2022 pedig még nagyon messze van, ráadásul addig amortizálódnak a tokiói létesítmények, vagyis jelentős plusz költség merülhet fel a rendezés körül.

A veszteség így sem kicsi, de Dénes Ferenc szerint a japánok meg fogják keresni a kompenzáció lehetőségét, de még mindig kisebb lett volna a baj, mint hogy most "félolimpiát" rendeznek, gyakorlatilagi karanténban, Ausztrália és Kanada visszalépésével, amerikai, német, orosz nyomás alatt.

Hogy a szponzorok, az utazási irodák, a szállodák, légitársaságok mit tehetnek, arról úgy véli, komoly a tanakodás, mindenki újra akarja tárgyalni a szerződését, de mindenki "vesztőágon" van, a vállalatok pedig most nagyon meg kell, hogy gondolják, hogy mire hogyan fektetnek be a jövőben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×