eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Koppenhága, 2017. december 14.Bernek Péter a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság férfi 400 méteres vegyesúszásának döntőjében 2017. december 14-én. Bernek aranyérmet nyert. (MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen)
Nyitókép: MADS CLAUS RASMUSSEN

Bernek Péter: magyar influenza helyett floridai asztma

Asztmás tünetek törtek Bernek Péter úszóra a BVSC floridai edzőtáborában - mondta el az InfoRádióban maga a rövidpályás világbajnok úszó.

26-27 Celsius-fokban, nyitott medencében készülnek a BVSC úszói a floridai edzőtáborban, ahol így jó esély kínálkozik elkerülni a magyarországi influenzaszezont. A kiutazott sportolók között van Bernek Péter rövidpályás úszóvilágbajnok is, aki az InfoRádióban elmondta, már várja a március végi debreceni országos bajnokságot, hogy megnézze, mire volt jó a felkészülés.

Annál is inkább, mert odakint rátört a betegség.

"Pár napja nagyon kijött az asztmám, és picit nehezebben tudok edzeni, de szerencsére csak az elmúlt 2-3 napon, így bízom benne, hamar újra teljes értékű lesz a munkám" - árulta el a sportoló, aki sokszor nehezebben kap levegőt, köhög, az edzés végére pedig érzi, hogy az izmai nem kapnak oxigént, ezért kicsit vissza kell vennie.

"Azon vagyunk, hogy találjunk itt kint egy pulmonológust, aki szakszerűen felírhat valamit. Ami nálam van, az sajnos nem használ"

- tette hozzá. Úgy sejti, a repülőgép klímája fújhatta meg őt; három éve minden évben tüdőgyulladása is volt.

A felkészülésben egyébként megítélése szerint jól haladnak, a hátúszással vannak problémái, de biztos benne, hogy a maradék hetekben "visszajön a technika".

Az edzések mellett egyébként túl sok idejük nincs Floridában, de a Miami Heat-Golden State Warriors NBA-meccsre eljutottak a társakkal.

Az úszók március 15-én jönnek haza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×