eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Liu Shaolin Sándor (b), miután aranyérmet nyert másodikként célba érő öccse, Liu Shaoang (j) előtt a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1500 méterén 2019. január 12-én.
Nyitókép: Vincent Jannink

Kettős Liu-siker az Eb-n 1500 méteren

Az aranyat és az ezüstöt is elhozták.

Az aranyérmes Liu Shaolin Sándor és az ezüstérmes Liu Shaoang révén kettős magyar siker született 1500 méteren a hollandiai Dordrechtben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.

A testvérpár, ahogy az elődöntőben, úgy a fináléban is tökéletesen összedolgozott a siker érdekében, és végül a 23 éves Liu Shaolin pályafutása második Eb-diadalának örülhetett a 2017-es, torinói kontinensviadalon 1000 méteren aratott győzelmét követően. A közvetlenül mögötte célba érkező 20 esztendős öccse hatodszor állhat dobogóra Eb-n: ez volt a negyedik ezüstje két bronz mellett.

A nők negyeddöntőjében Bácskai Sára Luca nem tudta borítani a papírformát. A legrosszabb, ötös pozícióból rajtolt, ami önmagában nem túl bíztató a legrövidebb távon. Végül csak brit riválisát tudta megelőzni, azaz negyedikként ért célba, ez pedig a búcsút jelentette számára.

Jászapáti Petra viszont óriási bravúrt mutatott be abban a futamban, melyben az 1500 méteren aranyérmes, egyúttal 1000 méteren olimpiai bajnok Suzanne Schulting és a világ- és Európa-bajnok brit Elise Christie szerepelt. A 20 éves szegedi versenyző a negyedik pozícióból rajtolt, azaz mindenképpen előznie kellett, hogy továbbjutó helyre kerüljön, s ezt egy nagyszerű manőverrel, belső ívre kerülve tette meg Christie-vel szemben, aki így csupán harmadik lett és kiesett.

Jászapáti Petra az elődöntőben is közel állt a bravúrhoz, de ott két ezred miatt lecsúszott a fináléról. A legrosszabb, ötös pozícióból rajtolva előbb német, majd egyik holland riválisát előzte meg, aztán ledolgozta hátrányát a második helyen korcsolyázó Martina Valcepinával szemben, aki ráadásul megbotlott az utolsó kanyar kijáratánál, így ütemet vesztett, ami esélyt kínált a magyar versenyzőnek, hogy kívül kigyorsítva megelőzze, de a célfotó az olasz címvédőnek kedvezett.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×