eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa a gólját ünnepli az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában játszott AC Milan - Juventus mérkőzésen a milánói San Siro stadionban 2018. november 11-én. A címvédő Juventus 2-0-ra győzött idegenben.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Nagy tétje lesz a milánói meccsnek

Az éllovas Juventus a tizedik Atalanta vendége lesz, a második Napoli pedig a harmadik Internazionaléhoz látogat szerdán az olasz labdarúgó-bajnokság karácsonyi, 18. fordulójában.

Mivel a Napoli a Juvétól, az Inter pedig szerdai riválisától van nyolc ponttal lemaradva, hazai győzelem esetén a nápolyiak szakadnának le nagyon a listavezetőtől, vendégsikerrel viszont az Inter hátránya nőne tovább. A két együttes novemberben még azonos pontszámmal állt a második, harmadik helyen, azóta viszont az Internazionale hullámvölgybe került.

Az együttes legutóbbi hat bajnoki találkozóján mindössze kilenc pontot szerzett, így a második helytől is távol került.

A hétvégén a sereghajtó Chievo ellen veszített pontokat, miután a ráadásban kapott góllal 1-1-es döntetlent játszott.

"Sokkal okosabban kell futballoznunk. Egyértelműen jobban kell kezelnünk az ilyen szituációkat. Rengeteg helyzetünk volt, ám nem zártuk le a meccset" - mondta Luciano Spalletti, az Inter edzője, aki szerint az elmúlt hetekben játékosainak a koncentrációval volt a legnagyobb problémájuk, a Napoli ellen viszont ezt nem engedhetik meg maguknak.

Az Interrel ellentétben a Napoli rendre megnyerte találkozóit, s szinte minden alkalommal egygólos sikert tudott aratni, a Cagliarit és a SPAL-t 1-0-ra, míg az Atalantát 2-1-re verte. Az utolsó őszi fordulóra így Carlo Ancelotti vezetőedző csapata maradt az egyetlen, amelynek reális esélye van utolérni a Juventust, ugyanakkor a tréner jelezte, játékosainak nem szabad a torinói együttessel foglalkozniuk.

"Úgy szerepelünk, ahogy azt elvárták tőlünk a szezon előtt. A bajnokság továbbra is nyitott, mert ugyan nagy a hátrányunk, ám még nagyon sok mérkőzés van hátra" - mondta a szakember, aki szerint fontos, hogy akkor is nyerni tudnak, amikor nem játszanak igazán jól.

A két csapat az előző szezonban Nápolyban és Milánóban is döntetlent játszott egymással, a 2016/17-es kiírásban pedig mindkétszer a Napoli nyert. Az Inter legutóbb 2016 tavaszán tudta legyőzni a riválisát.

A Juventus szombaton az AS Roma ellen folytatta nagyszerű szezonrajtját. Massimiliano Allegri együttese 1-0-s sikerével 17-ből a 16. meccsét nyerte meg, s a megszerezhető 51-ből 49 pontot gyűjtött, ami rekord a Serie A történetében. A szinte tökéletes őszi szezonhoz szerdán az Atalantát kellene legyőznie a csapatnak, amire jó esélye van, különösen úgy, hogy a bergamói együttes legutóbbi meccsén a védelem két alapemberét, Jose Palominót és Rafael Toloit is kiállították, így egyikük sem léphet pályára. Nem elképzelhetetlen, hogy

Cristiano Ronaldo hiányzik majd a kezdőcsapatból,

mivel Allegri még a múlt héten jelezte, hogy a Roma elleni rangadót követően az év utolsó két bajnokija közül az egyiken, az Atalanta vagy a Sampdoria ellen a portugál sztár pihenni fog.

Nagy Ádám csapata, a 18. helyen álló Bologna újabb nehéz meccs előtt áll, mivel a negyedik Laziót fogadja.

A magyar válogatott középpályás az utóbbi időszakban rendre kezdőként kapott bizalmat Filippo Inzaghi vezetőedzőtől, akinek irányításával a gárda szeptember 30-a óta nem tudott mérkőzést nyerni a bajnokságban.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×