eur:
394.58
usd:
364.34
bux:
71073.45
2024. július 8. hétfő Ellák
Glasgow, 2018. augusztus 6.Kapás Boglárka örül, miután megnyerte a női 200 méteres pillangóúszást a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 6-án. (MTI/AP/Darko Bandic)
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Kapás Boglárka megszabadult nagy terhétől

A 25-ös medencés szezonban továbbra is a gyorsúszószámokra koncentrál, de az 50-esben nyáron pillangón Eb-t nyerő újpesti úszónő úgy érzi, a kedv volt a kulcsa a glasgow-i sikernek.

Kapás Boglárka olimpia bronzérmes úszónő az InfoRádiónak elmondta, a nyári Európa-bajnokságot követő pihenő után szeptemberben kezdte újra az edzéseket, és nagyon hasznosnak találta, hogy az eindhoveni, majd a budapesti Világkupa-állomáson is részt vett.

"Nagyot lendített a felkészülésen, mert bár edzés volt, sokkal magasabb szinten úsztunk, mint edzésen" - fogalmazott Kapás. Jelenleg Hódmezővásárhelyen edzőtáborozik, ahol "eléggé jól megy a felkészülés".

Próbál minél többet fejlődni a 25 méteres medencében is, bár bevallja, az 50-es sokkal jobban fekszik neki.

"25 méteresben inkább a gyorsúszásban vagyok jó, pillangón sokkal több erő kellene felvenni a versenyt a világ élvonalával"

- elemezgette magát a sportoló, aki a rövid pályás szezonban a gyorsúszószámokra koncentrál, az 50-es időszakban a pillangóra és a gyorsra is.

A nyáron 200 méteres pillangóúszásban Glasgow-ban Európa-bajnoki címet szerző újpesti úszó a nyári siker titkát nem abban látja, hogy gyorson kevésbé készült volna.

"A pillangó azért sikerült ilyen jól, mert elkezdtünk rá nagyobb hangsúlyt fektetni, mint az elmúlt években, és nagyon sok kedvem is volt hozzá, teher nélkül tudtam úszni, nem voltak felém elvárások, lelki előnyben voltam a vetélytársakhoz képest"

- tárta fel Kapás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Hónapok óta zajlott a jövő évi költségvetés tervezetének vitája a német kormánykoalíció három párja között. A szorító egyik sarkában a szociáldemokrata SPD és a Zöldek Pártja, míg a másikban a szabad demokrata FDP, élén a pártelnök-pénzügyminiszterrel, Christian Lindnerrel. A nézeteltérések olykor olyan élesnek tűntek, hogy elemzők a koalíció felbomlását sem zárták ki. A három párt közötti mostani megállapodással ez a veszély egyelőre legalábbis elhárult.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×