eur:
393.06
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Párizs, 2018. május 28.Babos Tímea játszik a spanyol Lara Arruabarrena ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2018. május 28-án. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
Nyitókép: (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Taróczy Balázs: Baboséknak nyerniük kellett volna

Babos Tímea és francia páros társa többször is közel kerül a győzelemhez, de végül nem tudta megnyerni az év utolsó Grand Slam-tornáját. Taróczy Balázs szerint így is kiváló évet fut párosban a 25 éves teniszező.

Megnyerték az ausztrál bajnokságot, döntősök lettek a US Openen, Babos Tímea ráadásul párosban világelső – sorolta a sikereket Taróczy Balázs wimbledoni bajnok teniszező. A szakértő hozzátette: a vasárnapi döntő a „kezükben volt”, és

„nem csak, hogy meg lehetett volna, de meg kellett volna nyerni a második szettben”.

Taróczy Balázs szerint a Babos Tímea-Kristina Mladenovic-páros nem csak jól játszik együtt, de a sportolók kedvelik is egymást. „Ahhoz, hogy egy páros sokáig együtt maradjon, ez az egyik alapfeltétel” – tette hozzá, aki úgy vélekedett, ha ez így lesz, rengetek jó eredménnyel gazdagodnak a jövőben.

A szerb Novak Djokovics és a japán Oszaka Naomi sikerével zárult egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokság. A női döntő az amerikai Serena Williams dühkitöréseiről is emlékezetes marad. Elképesztő, ahogy a japán versenyző kezelte a pályán zajló drámát – mondta Taróczy Balázs.

Ha a játékvezető emberibb oldalról közelítette volna meg Serena Williams állapotát, ügyesebben kezelhette volna a problémát, mégis szabályszerűen járt el – mondta a volt wimbledoni bajnok. Taróczy Balázs elképzelhetőnek tartja, hogy Williams a jelenettel ellenfelét is gyengíteni akarta, ez azonban nem jött össze, hiszen Oszaka Naomi 5-4-nél is erős idegekkel és jól szervált.

„Abszolút megérdemelten nyerte a mérkőzést, mert jobban is játszott”

– fogalmazott Taróczy.

Novak Djokovic győzelmével kapcsolatban elmondta: „visszatértünk oda, ahol voltunk, tehát Nadal salakon verhetetlen, és mindenütt máshol elsősorban Djokovic az, aki nyerni fog”. Taróczy Balázs szerint szerint a szerb versenyző erősebb játékos, mint Roger Federer. A sportoló önbecsülésének is jól jöhet, hogy rossz állapotból felépülve, hosszú kihagyás után nyert meg két Grand Slamet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×