eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Dudás Miklós, a harmadik helyen végzett a férfi kajak négyes tagja a célban az 500 méteres döntőben a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Dudás Miklós: a doppingeltiltástól a világbajnoki dobogóig

A világbajnok kajakozó, Dudás Miklós szerint szüksége van a pofonokra, amelyeket az elmúlt években kapott, hogy jobban megbecsülje a lehetőségeit és még komolyabban vegye a feladatait.

Az Angyalföldi Sportegyesület versenyzője idén hosszú eltiltása után térhetett vissza, és az egyik legrangosabb számban, 500 méteren négyesben bronzérmet szerzett a nyár eleji Európa-bajnokságon és a múlt heti portugáliai világbajnokságon is.

Az InfoRádiónak azt mondta, nagyon elégedett, és ha az év elején azt mondják neki, hogy ilyen sikeres lesz az idei év, rögtön aláírta volna. A négyes jövőjéről úgy nyilatkozott, hogy az egységben még nagy fejlődési lehetőség van, s nem látja lehetetlennek a sikeres olimpiai szereplést sem.

"Nagyon sokat tudunk tenni annak érdekében, hogy még jobbak legyünk,

ez a bronzérem mind a négyünket motiválja, és látjuk, ha dolgozunk rendesen, akkor ebből olimpiai éremesélyes egység lehet"

- tette hozzá.

A kajakozó az elmúlt években sok nehézséggel nézett szembe, 34 hónapra eltiltották doppingvétség miatt. Ezzel kapcsolatban kifejtette, a gondjai 99,9 százalékát saját magának köszönhette.

"A problémákat mind én kreáltam a saját magam hülyeségeiből, de tanultam belőlük. Fel kell nőni a feladathoz, mert ez már egy komoly szint, ahova eljutottunk.

Ehhez már nem elég jó sportolónak lenni, az élet minden területén normálisan kell teljesíteni, be kell tartani a szabályokat, ezt én megtanultam a saját bőrömön"

- mesélte a világbajnok kajakozó.

Hozzátette azt is, hogy a sok hibáért megkapta a büntetését, vezekelt is sokat, de mindemellett tanult is belőle, más ember lett.

"Kellett ez a pofon, hogy átértékeljem a dolgokat, és még jobban megbecsüljem és még jobban odategyem magam az előttem álló feladathoz" - összegezett Dudás Miklós.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×