eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Kiderült, mivel foglalkozik a volt szövetségi kapitány

Kiderült, mivel foglalkozik a volt szövetségi kapitány

Pihen és tanul Xavier Sabaté, a magyar férfi kézilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya.

Xavier Sabaté a nyáron távozott a Veszprém és a magyar férfi kézilabda-válogatott kispadjáról. A spanyol szakvezető a hétméteres.com oldalnak elmondta, hogy megpróbálja kipihenni az elmúlt évek fáradalmait, mert az előző szezon is nagyon megterhelő volt.

"Készítem fel magam a jövőre. Berlinbe költöztem, ahol pihenek, nyelvet tanulok és természetesen nyomon követem a kézilabda-mérkőzéseket Európa-szerte. Németországban pedig sok Bundesliga-találkozóra járok ki" - nyilatkozta.

A Veszprémmel bajnok és BL-döntős edző volt csapata megtartotta az előző szezonban is használt rendszert.

"Támadásban majdhogynem ugyanúgy játszanak, mint tavaly, ugyanazokat a figurákat is használják. Ez okos döntés volt Ljubomir Vranjes részéről. Természetesen látni néhány változtatást, de az alaprendszer ugyanaz, mint amivel a final fourba jutottunk 2017-ben" - fejtette ki.

A kiválóan játszó Lékai Mátéról azt mondta, hogy a 2017-es világbajnokság óta tartja jó  formáját, és nem tartja problémának, hogy egyedül irányít a fontos meccseken.

Sabaté beszélt a gyengébben teljesítő Szegedről is.

"Egyetértek Juan Carlos Pastorral, a Szeged nincs ugyanazon a szinten védekezésben, mint korábban volt. Nem vagyok ott a tréningeken, nem tudom mi történik, de abban biztos vagyok, hogy az edző keresi a megoldást a problémákra és a tavalyi fantasztikus szintre igyekszik visszaterelni a csapatot. A játékosok majdnem ugyanazok, mint tavaly. A legfontosabb, hogy hogyan fejezed be a szezont, nem az, hogy hogyan indítod. Türelmesnek kell lenni."

Címlapról ajánljuk

"Teljes titokban" - Orbán Viktor elmondta, milyen volt Vlagyimir Putyinnal tárgyalni, és hogyan szervezték meg az útját

A magyar miniszterelnök 20 perces videóinterjút adott egy svájci lapnak. Ebben arról is beszélt, hogy különleges találkozni egy olyan politikai vezetővel, aki egy valódi birodalmat ural.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×