eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

"Ha Cseh László világcsúcsformában van, senki nem tudja megverni"

Új világcsúccsal szerzett aranyérmet Cseh László 200 vegyesen a debreceni rövidpályás úszó-Európa-bajnokság első napján. A sikerről edzője, Turi György az InfoRádióban azt mondta: nem emlékszik arra, hogy 200 méteren ilyen hatalmas fölénnyel győzött volna valaki.

Hogyan értékeli Cseh László teljesítményét?

Profi teljesítmény volt, mint ahogy a borítékok felnyitásakor is kiderült (ebből kitűnt, hogy Cseh László néhány napja pontosan megtippelte időeredményét), ezt az időeredményt vártuk. Õ századmásodpercre eltalálta az eredményt, azt hiszem, ez mindent felülmúl.

A verseny melyik részével volt a leginkább elégedett.

Az eredményhirdetéssel. Nagyon jól esett, hogy így ünnepelt a hazai közönséggel, így szerezhetett örömet nekik. A szakmai teljesítményével az első centitől elégedett voltam.

Az nem sarkallhatta volna még jobb eredményre, ha valaki ott lett volna a közelében? Mert hatalmas fölénnyel nyert.

Azt nem is tudom, hogy 200 méteres távon volt-e ilyen hatalmas fölény, több mint 4,5 másodperc előnnyel győzött. Valószínűleg, ha az utolsó 50 méteren valaki a közelében lett volna, még jobb lett volna az eredménye. De ne legyünk telhetetlenek.

400 méteren vannak olyan riválisok, akik beleszólhatnak az aranycsatába. Nagyjából milyen időt kell úszni a győzelemhez?

A kérdés az, hogy Cseh László milyen formában van. Ha világcsúcsformában, akkor senki nem tudja megverni. A cél ekkor csak az, hogy ő felülmúlja saját teljesítményét. Õ 4 perc 31 századmásodpercet úszott, ennél kell jobbat hozni. Nem hiszem, hogy aki ennél jobban úszik, azt meg lehet verni.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×