eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Sima vereség Dél-Korea ellen: 15 perc góltalanság, hármas emberhátrány

A magyar női kézilabda-válogatott 31-26-ra kikapott Dél-Koreától a franciaországi világbajnokságon, a középdöntő utolsó fordulójában. Az ázsiaiak a második félidő elején elhúztak, esély sem volt a pontszerzésre.

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, felváltva estek a gólok. A magyarok közül főleg az előző, románok elleni találkozón sziporkázó Tóth Tímea lőtt hatékonyan, háromszor volt eredményes az első öt percben - majd annyit rontott, hogy Németh András szövetségi kapitány lecserélte. (Az átlövő több ujját speciális szalaggal tekerték be, ám emiatt most nem tudta rendesen megfogni a labdát.)

A 6-6-os állásról a dél-koreaiak mozdultak el először, de elhúzni nem tudtak, mert a rivális védőfala jól zárt. A magyarok kilenc perc elteltével dobtak ismét gólt (8-7). Az ázsiaiak is hullámvölgybe kerültek, és edzőjük 8-8-nál időt kért.

A folytatásban már voltak komoly helyzetek, ám a két kapus remekelt. A két együttes 9-9-nél újabb hatperces gólcsendet produkált, majd Kirsner, Kovacsicz és Görbicz kiállítása miatt hármas (!) emberhátrányba kerültek magyarok.

A 27. percben 11-9-es dél-koreai vezetésnél Németh András kért időt, de hiába. A szünet előtti közel húsz percet 4-3-ra nyerte az ázsiai együttes, ez is bizonyítja, milyen sok helyzet maradt ki.

A fordulás után is jöttek az elképesztő hibák, hajmeresztő rontások. A dél-koreaiak fokozatosan elhúztak, 15 percig nem esett magyar gól, így a rivális a 35. percben már 17-10-re vezetett. Németh András cserékkel próbált frissíteni, de ezúttal mindenki csődöt mondott.

A 42. percben már kétszámjegyű volt a különbség (22-12), és néhány esetben a balszerencse is sújtotta az alaposan szétesett alakulatot. Ekkor már a második magyar sor volt a pályán, a tudásuk alatt szereplő "sztárok" pihentek.

Szűcs Gabriella élt a lehetőséggel, szinte csak ő jelentett veszélyt az ellenfél kapujára, azonban azt ő sem tudta megakadályozni, hogy a dél-koreaiak megtartsák jelentős előnyüket.

Ezúttal nyoma sem volt annak a hatékony támadójátéknak, amit a csapat az előző vb-n ezüstérmes románok ellen mutatott.

A szerdai szünnap után csütörtökön, a párizsi Bercy csarnokban már a negyeddöntőket rendezik. Az csak este derül ki, hogy a magyarok kikkel - várhatóan a címvédő oroszokkal vagy az angolaiakkal - találkoznak először a francia fővárosban.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×